Западна Србија дестинација са сталним порастом туристичких посета и ноћења 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Западна Србија дестинација са сталним порастом туристичких посета и ноћења
Trenutno na sajtu: 282       |       Podeli:
03.12.2019 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Туристичка организација регије Западна Србија уз подршку Министарства трговине,
Трећа туристичка конференција регије Западне Србије, фото: ГЗС

туризма и телекомумикација организовала је трећу Туристичку конференцију Западна Србија, која се одржава ове године у хотелу Панорама на Златару.

Након успешно организоване две конференције на Златибору и Тари, намера је да се окупи туристичка струка како би се сумирали годишњи резултати, као и да се представе даљи планови за развој туризма, не само регије Западнa Србијa као једне од најпросперитетнијих туристичких регија, већ и целе Србије.

“Ове године акценат конференције је на управљању туристичком дестинацијом и развоју туристичких производа, а новина је да ће бити предочени и примери добре праксе и из иностранства”, казао је директор ТО Регија Западна Србија Мирослав Рађен.

Рађен је истакао да овој конференцији присуствују представници Истарске развојне агенције, Туристичке заједнице Умаг, као и колеге из Црне Горе. Предвиђено је и предавање госта из Шведске које ће бити занимљиво за све туристичке раднике.

Лабовић: Туристчка 2019. оборила све рекорде, настављамо јачим интензитетом следеће године

Конференцији је данас присуствовала и директорка ТО Србија Марија Лабовић, која је истакла да на основу резултата закључно са октобром месецом 2019. године са сигурношћу може да се каже да је у односу на исти период прошле године забележен даљи раст туристичких долазака и ноћења у Србији.

“Можемо да закључимо да ће 2019. бити нова рекордна година када су резултати у туризму у питању. То је за нас јако важно, за нашу земљу, али нас то обавезује да треба да наставимо још ефикасније и у 2020. години. Ту мислим на све чиниоце у туризму од пружаоца услуга до институција које се баве промоцијом свих дестинација како би привукли још већи број туриста, односно да што дуже остану у Србији и и имају већу потрошњу”, нагласила је Лабовић.

Она је казала да је Западна Србија јако важна за туризам Србије, нарочито када се говори о богатству туристичке понуде коју ова регија има али и по резултатима које остварује сваке године када је број туристичких долазака и ноћења у питању.

“Сарадња ТО Регија Западна Србија са то Србије је јако добра што је веома битно, да постоји синергија, јер заједничким улагањима постижемо боље резултате, тако и наш глас може даље да се чује”, мишљења је Лабовић.

Директорка ТО Србија Марија Лабовић, фото: ГЗС

Директорка ТО Србије је казала да ће следеће године фокус бити на промоцији културно – историјског наслеђа које се прожима кроз већину туристичких производа које Србија има, а идеја се базира на авантурама духа јер је то последња брошура коју је ТО Србије објавила а која се управо бави културно – историјским наслеђем.

“Планирамо да ту тему додатно разрадимо како бисмо је проткали кроз све сезоне и кроз туристичке производе који нису само искључиво везани за културно – историјско наслеђе”, прецизирала је Лабовић.

Она је подсетила да чињеница да је око 100 хиљада туристичких ваучера подељено много пре рока показује колико је велико интересовање, и најавила да је план да се и у 2020. години настави са овим активностима, јер како је рекла доприноси да се продужи боравак домаћих туриста на дестинацији, али и да се још већи број домаћих туриста одлучи да свој одмор проведе у Србији.

Пуцаревић: Златар од заборављене до топ туристичке дестинације

Директор ТО Златар Бранко Пуцаревић је истакао да је велика одговорност бити домаћин оваквом скупу посебно када се има у виду да је планина Златар дуго година била заборављена туристичка дестинација.

“Међутим та ружна статистика се променила, па само у овој години имамо изграђених преко 120 апартмана, нови хотели, пешачке стазе, а све то уз помоћ ресорног министарства и ТО Србије. Успели смо да вратимо Златар на туристичку мапу Србије, а 2019. година биће рекордна са преко 120 хиљада остварених ноћења”, казао је Пуцаревић.

Он је истакао да је прва асоцијација на Златар, Специјални резерват природе Увац и краљ небеских висина белоглави суп, али и златарски сир, пита од хељде, али пре свега оно чиме се цела Србија поноси а то је гостопримство.


Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos zlatar turizam konferencija marija labovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.274.869 посета
Тренутно на сајту: 282 посетилац(a)