Обнова фасада стамбених зграда уз субвенцију града 


Sunčan i topao poslednji dan aprila             

 
Обнова фасада стамбених зграда уз субвенцију града
Trenutno na sajtu: 403       |       Podeli:
24.10.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - За суфинансирање обнове фасада стамбених зграда из буџета града у овој години издвојено је 10 милиона динара, наводи се на сајту града Ужица.

Готово толико, вредни су радови који се тренутно изводе у Улици Димитрија Туцовића 64а и 64б на стамбеним зградама које су под Заштитом завода за заштиту споменика културе. У питању су зграде које се налазе у самом центру града и које су испуниле све услове предвиђене конкурсом а према критеријумима имале и највећи број бодова.

Обнова фасада стамбених зграда уз субвеницју града, Фото: Град Ужице

Како је реч о објектима који су под заштитом Завода за заштиту споменика културе, обнову фасада град субвенционише са 80 одсто, док власници станова сносе 20 одсто трошкова. Радове изводи ЈКП “Стан” и одвијају се превиђеном динамиком.

Обнова фасада стамбених зграда уз субвеницју града, Фото: Град Ужице

Конкурс је ове године реализован после две године паузе, а критеријуми за утврђивање листе приоритета одрађени су по групама које се односе на: грађевинско стање фасаде, стање фасаде према угрожености пролазника на јавној површини, сложености извођења потребних радова, извођење рестаураторских радова на фасади, старости објекта, утицаја на амбијент, споменичко својство зграде, као и хитност обнове.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


UZICE FASADE ZGRADE STAMBENE ZGRADE OBNOVA UREDJENJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.681.317 посета
Тренутно на сајту: 404 посетилац(a)