Ana Brnabić: Neće biti tehničke vlade ni nasilnog gašenja medija 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Ana Brnabić: Neće biti tehničke vlade ni nasilnog gašenja medija
Trenutno na sajtu: 334       |       Podeli:
19.05.2023 | 0 коментар(а)



Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas, odgovarajući lideru Srpskog pokreta Dveri Bošku Obradoviću, da neće biti tehničke vlade,
Foto: GZS, ilustracija

kao ni nasilnog gašenja medija.

„Kažete da nam je isteklo vreme – moguće, s tim što će građani to da kažu. Mi ćemo da ih pitamo i oni će to da kažu, ali pre toga vi nećete moći da uzurpirate vlast”, rekla je Brnabićeva.

Ona je poručila Obradoviću da ne postoji način da se oformi „tehnička ekspertska vlada” bez volje građana i bez ikakvih institucija, na ulici.

„Sve u redu, isteklo nam je vreme, idemo na izbore, mi podnesemo ostavke, sve u redu. Nastavićemo da se borimo i iz opozicije, za onakvu Srbiju kakvu sanjamo. Nastavićemo da se borimo i za puteve, pruge, mlade, obrazovanje, za kulturu i za zdravstvo, i za Srbiju koja konačno može i sme da vodi nezavisnu i samostalnu spoljnu politiku. Radićemo to iz opozicije. Nije problem, ali to će da kažu građani, a mi ćemo da poštujemo”, rekla je premijerka, javlja Tanjug.

Nema tehničkih vlada u međuvremenu, nasilnog gašenja medija, ni ovih ni onih, nema dodeljivanja frekvencija kako vi želite, bez institucija, poručila je Ana Brnabić.

Premijerka je rekla i da će štititi institucije i volju građana.

Brnabićeva je rekla i da ne zna kako Obradović može da govori o tome da je nekonfliktna ličnost kada su sve što svakoga minuta pokaže nasilje i agresija kao i da je sam priznao da je bio opozicija samo aktuelnoj vlasti, a pre toga deo vlasti.

„Izletela je istina, nije rekao ja sam 25 godina opozicija svakoj vlasti nego je rekao ja sam 11 godina opozicija ovoj vlasti, zato što ste bili deo prethodne vlasti kada ste uzimali novac iz Kolubare i iz sistema EPS-a. Nije to mogla opozicija nego samo vlast”, rekla je Brnabićeva tokom skupštinske rasprave.

Ona je istakla i da ne zna kako Obradović može da govori o tome da je nekonfliktna ličnost kada su sve što svakoga minuta pokaže nasilje i agresija.

„Ja vas lično ne znam, ne želim da vas lično upoznam, ali sve što znam o vama je suprotno, od toga što kažete”, rekla je Brnabićeva i dodala da poslanici Marko Atlagić i Marijan Rističević poznaju njegovo nasilje, jer je fizički napao kolege.

Brnabićeva je podsetila i da je Obradović fizički napao i ministra zdravlja u vreme kovid krize.

„Ne znam kako ste nekonfliktan. Pričate o korumpiranom i kriminalnom režimu, a rekli ste istinitu stvar, da ste 11 godina žestoka opozicija ovoj vlasti, kao što ste bili deo prethodne vlasti”, ukazala je Brnabićeva.

Obradović je tokom rasprave predložio da se formira tehnička vlada koja bi, kako je rekao, donela hitne mere prevencije nasilja u društvu.

On je rekao da smo u vanrednom stanju iako ono nije proglašeno, i da ovo nije vreme za aplauze već samo za tugu i saučešće, za nacionalni mir i slogu, ali i za odgovornost.

Obradović je zatražio da vlada podnese ostavku, da se otkaže miting u Beogradu 26. maja, kao i ukidanje nacionalne frekvencije TV Pink.

GZS/ Politika




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


brnabic mediji

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.378.237 посета
Тренутно на сајту: 334 посетилац(a)