Завршена потпуна реконструкција ОШ „Десанка Максимовић 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Завршена потпуна реконструкција ОШ „Десанка Максимовић
Trenutno na sajtu: 269       |       Podeli:
24.08.2019 | 0 коментар(а)



Прибој - Зграда Основне школе „Десанка Максимовић" у потпуности је реконструисана и спремно ће дочекати своје ђаке у новој школској години.

Радови на реновирању трајали су годину дана, у склопу заједничке реконструкције са МЕТШ, на иницијативу локалне самоуправе, док је средства од преко 500 милиона динара обезбедила Влада Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Школа је сада заблистала у пуном сјају, све је потпуно ново од ентеријера, крова и фасаде, преко столарије, подова, степеништа и рампе за особе са инвалидитетом, до комплетно новог намештаја, инсталација, тоалета...

Опремљено је 15 кабинета са најсавременијом опремом, па ће сада ученици и наставници имати заиста одличне услове за рад и стицање нових знања.

Да све блиста, уверили су се и челници општине Прибој, председник Лазар Рвовић и заменик председника општине Саша Василић, који су обишли изведене радове и разговарали са директорима ових школских установа о преосталим обавезама и новој школској години. Они су изразили задовољство квалитетом изведених радова и поштовањем рокова на реконструкцији зграде ОШ „Десанка Максимовић", која спремно дочекује почетак нове школске године, док нису задовољни кашњењем извођача радова на згради МЕТШ, која ће ученицима и професорима бити на располагању најкасније до првог новембра.

Упоредо са завршним радовима на реконструкцији обе школе, одвијају се и радови на изградњи фискултурне сале, коју до сада нису имале ове две школе, а трају и радови и на новом систему грејања изградњим топлане на биомасу. Сви ови радови, као и партерно уређење простора око школа, биће завршено почетком јесени.

Ових дана биће извршена и адаптација школског простора у издвојеном одељењу школе „Десанка Максимовић" у Сјеверину, па ће и овдашњи ђаци пешаци, од почетка школске године, као и у матичној школи, имати много боље услове за одвијање наставе.

Средства за реновирање школе у Сјеверину, обезбедила је општина Прибој.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.792.722 посета
Тренутно на сајту: 270 посетилац(a)