Драматична исповест власнице пса који је расплакао и ујединио Ужичане 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Драматична исповест власнице пса који је расплакао и ујединио Ужичане
Trenutno na sajtu: 422       |       Podeli:
24.02.2023 | 3 коментар(а)



Ужице - Баћи је растужио, расплакао али и ујединио Ужичане. Прича о псу који је угинуо, а за ког се претпоставлља да је отрован никог није оставла равнодушним,
Пас Баћи добио мурал у Ужицу, Фото: РИНА

а грађани су брзо скупили новац и осликали мурал са његовим ликом. Он је био пас чију мајку су одвели шинтери, а Димитријевићи из Ужица су одлучили да штене удоме и код себе су 2012. године примили штене старо тек месец дана.

„За тих десет година он и ја постали смо најбољи другари, али временом су га сви људи из Крчагова заволели и желели су да га шетају, чак и људи који су волели кућне љубимце а нису имали простор где да их држе долазили су да се играју са мојим Баћијем. Кроз неко време почео је да се шета и сам, био је чипован и вакцинисан. Колико год далеко отишао и са ким проводио време, увек је знао где му је последња станица, где му се кућа налази. Увек је свако вече долазио кући, загребао би улазна врата ушао у наш стан, и лежао до ујутру на својој фотељи, док не сване нови дан”, каже за РИНУ Јана Димитријевић.

Пас Баћи добио мурал у Ужицу, Фото: РИНА

Баћија нису волели само људи већ и животиње, јер како нам каже Јасна, није дозвољао великим псима да нападају мању штенад и због тога су га сви волели и био је прави пас пријатељ и херој.

„Позвали су ме у суботу и рекли да је Баћи јако лоше. Нико није ни претпостављао да је отрован, већ да има проблем са срцем јер је био гојазан, а сумњали смо на то да је и због старости. Ми смо покушали да га унесемо у кола, ту почиње пакао. Лежао је и није имао снаге да устане, све је било мокро око њега колико је дахтао али ми нисмо знали шта се дешава. Позвали смо ветереинара који нам јер рекао да га одмах доведемо јер су секунде његовог живота у питању. Међутим он је на путу до ординације већ преминуо, када смо стигли код лекара знали смо да је крај”, рекла је Јана.

Доктор им је рекао да је појео огромну количину креозана и да му није било спаса.Додатан страх им је улило то што им је ветеринар рекао да неко ко је мазио Баћија након тровања такође могао бити отрован.

Пас Баћи добио мурал у Ужицу, Фото: РИНА

„Ми смо целу ноћ цео тај простор брисали, дезинфиковали препаратима како би сви били безбедни. Остаје да се сазна ко је виновник који је на свирепи начин отровао Баћија, и угрозио многе Ужичане”, додала је.

Ниједна камера не покрива тај део где је остављен отров, а тај који је то учинио, намерно је купио ћевапе и креозан ставио преко тога како би га намамио.

„На томе се он није зауставио, већ је покушао још два пса да отрује, али на сву срећу њих смо успели да спасемо, док пет мачака је настрадало на исти начин. Просто не можемо да верујемо да постоје толико зли људи који не спавају само да би напакостили некоме”, закључује Јана.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


UZICE KRCAGOVO PAS KUCE BACI KREOZAN

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (3)

  • Jelisaveta

    Volim zivotinje, i sama ih imam. Nije mi samo jasno, da ljudi ovoliko preteruju. Ne verujem da se od njih neko setio da pomogne nekom bolesnom detetu, da udeli sirotinji, da pomogne.... placaju mural psa koji je otrovan. Zao mi je psa, ali ovo je preterano.
  • Miloš

    Gluposti,šta ćemo sa onima koji ujedaju
  • Nina

    Ti si potencijalni trovač koliko mrźnje u tebi !
  • Iva

    A sta cemo sa ljudima koji ubijaju druge ljude i zivotinje? Moze li to preventivno da se spreci nekim trovanjem takvih?
  • BG

    Tuga velika meni su isto otrovali jedno malo kucence al tad nisam znao sad znam kad primetite da vam je psu macki lose i da povraca zuto siguran znak trovanja kreozanom. U tom slucaju treba zivotinju odvesti do potoka ili reke da hladi stomak vodom ili ako niste u mogucnosti nekako mu ladite stomak dal iz flase ili tusom u kadi ne bitno dok dodje veterinar. Ja sam sadasnje kuce koje su mi trovali kreozanom i ako je vezano dvaputa tako odvedem do reke jer mi je blizu i on se mukica bucne u vodu po pola sata i vise bude u vodi hladi samo stomak i uvek je pomagalo. Pitao bih nadlezne mozda pre Biu nego sup otkud vise taj kreozan kad je ima sigurno 15 i vise hodina zabranjen za upotrebu i ne proizvodi se od tada. Ovo je neko ce se smejati, TERORISTICKI CIN.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.781.430 посета
    Тренутно на сајту: 423 посетилац(a)