Чачански већници усвојили ребаланс буџета, Тодоровић: Градски буџет стабилан и солидан 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Чачански већници усвојили ребаланс буџета, Тодоровић: Градски буџет стабилан и солидан
Trenutno na sajtu: 372       |       Podeli:
27.07.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - На данашњој 45. седници Градског већа града Чачка, пред чачанским већницима нашла
Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, Фото: ГЗС

се 21 тачка дневног реда.

„На данашњи дан 717 милиона динара на консолидованом буџету града Чачка. Негде око 170 милиоона кредитног задужења”, рекао је градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

Када је реч о извршењу буџета у првих шест месеци Тодоровић је оценио одличном оценом.

„Буџет је извршен у проценту 45,27 одсто што је одлично имајући у обзир то да се у првом кварталу буџетске године, приходи остварују у нешто мањем проценту, а самим тим и износу”, рекао је Тодоровић.

Пред већницима се нашла и предлог ребаланса буџета који ће бити увећан у односу на основну одлуку и износиће 7,190 милиона динара.

„Разлог за то је повећање цене енргената али и свих осталих трошкова који су се догодили у првој половини ове године, али имамо и већи приход од донација. Од Уједињенин Нација, то јест УНОПС-а 145 милиона и 213 милиона динара од Владе Републике Србија, а имамо и 210 милиона пренетих средстава из претходне године”, рекао је градоначелник.

Када су у питању инвестиције, Тодоровић је рекао да су ребалансом опредељена средства за експропријацију објеката и земљишта на траси булевара војводе Путника, градњу затвореног базена и изградњу хиподрома у Прељини. Такође, авансно је уплаћено 83,6 милиона динара са пдв-ом за изградњу здравствене станице у Љубићу. Значајна средства су опредељена и з апројекат „Чачак престоница културе”.

„Крећемо у реконструкцију Соколане као сталну поставку Музеја кошарке. Такође и у реконструкцију Улице цара Душана, изградњу амфитеатра код Галерије Надежда Петровић и свим радова који нас очекују на самом музеју и Историјском архиву. Такође нас очекује и уређење и претварање у пешачку зону Улице Жупана Страцимира у целој њеној дужини од Улице господара Јована до Кужељеве, као и завршетак свих радова који су у поступку изградње, то је бедем на левој страни мораве, градска рупа, пешачки део од Градског шеталишта до библиотеке, а и три фискултурне сале, у Бресници, Доњној Трепчи и фискултурне сале за Економску школу”, закључио је градоначелник Тодоровић.


На данашњој седници усвојена је и Допуна генералног урбанистичког плана Парменац-јездина-лозница као и измене пословања јавних комуналних предузећа и Спортског центра „Младост”.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK VECE TODOROVIC MILUN TODOROVIC SC MLADOST ZATVOREN BAZEN

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.423.419 посета
Тренутно на сајту: 373 посетилац(a)