Теодора Симовић и Осман Јунузовић шампиони новогодишње атлетске трке ,,Мрсаћ 2020“ 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Теодора Симовић и Осман Јунузовић шампиони новогодишње атлетске трке ,,Мрсаћ 2020“
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
02.01.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - Мрсаћ, село надомак Краљева,по 50 пут било је домаћин традиционалне новогодишње атлетске трке ,која је један од првих
Мрсаћ, новогодишња трка, фото: ГЗС, М. Даниловић

спортских догађаја у новој години, не само код  нас него и свету, због чега ово поморавско село називају српским Сао Паолом.

Ове године на одлично припремљеној стази дугој 1650 метар и по идеалном времену такмичило  око 200 атлетичара из петнаестак градова и општина широм Србије,укључујући и госте из Пољске и Босне и Херцеговине, почев од ученика сеоске основне школе, пионира,млађих и старијих јуниора,затим сениора и ветерана међу којима је било и оних који су добро загазили у девету деценију.

Осман Јанузовић, победник трке, фото: ГЗС, М. Даниловић

Према очекивању највише пажње љубитеља атлетике привукла је трка сениорки на 3300 метара и сениора на 6600 метара.И без оних најбољих Амеле Терзић и Елзана Бибића,који су били спречени да се ове године појаве у Мрсаћу,   двадесетак такмичара у обе конкуренције водило је велику борбу за победничке пехаре.

Код сениорки најбоља је Теодора Симовић испред својих клупских другарица Сајме Мурић и Ленке Николић из Атлетског клуба Нови Пазар.

Теодора Симовић, победница трке, фото: ГЗС, М. Даниловић

,,Мрсаћ ме инспирише да увек пружим свој максимум.Конкуренција је била изванредна која ми је дала подстрек и инспирацију за победу и одлично време.Припремаћу се за Европски шампионат и окрећем се маратону,дисциплини где мислим да ћу моћи да постигнем најбоље резултате“,рекла је после трке Теодора.

У трци сениора тријумфовао је европски вицешампион Осман Јунузовић,репрезентативац Босне и Херцеговине,члан АК Добој,друго место припало је Милану Митровићу из АК Младост Ужице а треће Белмину Мркаловићу,атлетичару из БиХ,такође члану добојског атлетског клуба.

Гости из Пољске, фото: ГЗС, М. Даниловић

,,Одлична стаза,јака конкуренција приморала ме је да пружим максимум.Водио сам трку од почетка до краја,потврдио сам добру форму и с оптимизмом чекам велика атлетска такмичења у овој години“,рекао је за Глас западне Србије  Осман Јунузовић.

Почаст великом атлетском шампиону и човеку - Горану Раичевићу

 Пре почетка атлетских надметања у центру Мрсаћа откривена је спомен плоча и једној улици дато име великог аса југословенске и српске атлетике, вишеструког балканског шампиона, освајача медаља на европским првенствима –Горана Раичевића,који је као припадник Војске Србије ,бранећи своју земљу и свој народ,погинуо на Косову 1999.године.

Почаст Горану Раичевићу, фото: ГЗС, М. Даниловић

Заслуженој почасти Горану Раичевићу,који је бројним успесима придружио и победу на Новогодишњој трци у Мрсаћу 1996.године,присуствовали су великани српске атлетике:Славко Кузмановић,Драган Здравковић,Рифат Зилкић,Коста Коларевић,Оливера Јевтић и други,затим градоначелник Краљева Предраг Терзић,бројни јавни и спортски радници града Краљева.

,,Раичевић је био велики спортиста,човек и патриота и те људске вредности морамо да поштујемо.Живео је као спортиста,а умро као војник,положивши живот на олтар отаџбине“,рекао је градоначелник Краљева  Терзић .

Иначе,промотер трке Новогодишње атлетске трке у Мрсаћу била је европска вицешампионка ,наша репрезентативка и победница  многих великих трка код нас и у свету-Оливера Јевтић.

Оливера Јевтић, промотерка новогодишње трке, фото: ГЗС, М. Даниловић

,,У Мрсаћу сам почела каријеру,стигла до атлетских висина,али ово село и вредне спортске раднике никада нисам заборавила.Радо долазим и увек ћу се одазвати позиву да сретнем старе спортске пријатеље и упознам неке нове атлетске наде“ ,казала је Оливера.

Вредним спортским радницима овог села код Краљева,са Миланом Николићем,агилним председником Удружења ,,Новогодишња атлетска трка Мрсаћ“ на челу,такмичари,тренери и бројни спортски радници и љубитељи краљице спорова из градова широм Србије, као и иностранства одали су признање на гостопримству и одличној организацију овогодишње спортске манифестације у Мрсаћу.

ГЗС/ Миланко Даниловић

Признања најбољима, фото: ГЗС, М. Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


trka kraljevo takmicenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.990.522 посета
Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)