Voda je ušla u osam kuća na teritoriji Dragačeva, poplavljeno je oko 350 hektara poljoprivrednog zemljišta 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Voda je ušla u osam kuća na teritoriji Dragačeva, poplavljeno je oko 350 hektara poljoprivrednog zemljišta
Trenutno na sajtu: 434       |       Podeli:
16.06.2023 | 0 коментар(а)



Lučani - Kiša i dalje ne prestaje da pada na teritoriji čitavog Dragačeva gde je do jutros vanredna situacija bila na snazi u 17 mesnih zajednica,



opštinski Štab za vanredne situacije u toku dana proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji čitave opštine.

„Sada imamo problem što se tiče izlivanja reke Bjelice i to je bilo i noćas u toku noći, jako veliki problemi gde smo mi očekivali da će reka i ovde u centru Guče izaći, pored toga imamo još par kritičnih tačaka gde smo morali da preventivno postavimo nasipe i da zaštitimo kako ne bi prvenstveno bili ugroženi stambeni objekti", rekla je za GZS Zorica Milošević direktorka JP „Dragačevo putevi".

Prema njenim rečima u osam stambenih objekata je prodrla voda, pet na teritoriji Mesne zajednice Viča i po jedno domaćinstvo u Mesnim zajednicama Guča, Đerać i Dljin, stanovnici tih kuća nisu životno ugroženi, a objekti sada nisu pod vodom, za sada u njima nema velike materijalne štete.

Zorica Milošević, direktorka JP „Dragačevo putevi"

„Što se tiče putne infrastrukture prethodnih dana smo sanirali štete koje su nastale od prošlih padavina, od bujičnih voda, ali desilo se da je juče i u toku noći došlo do ponovnog oštećenja iste putne infrastrukture, ali pored toga i većih broj drugih puteva je juče u toku dana oštećen, tako da je ukupna dužina tih puteva mnogo veća nego što je bilo do pre dva dana", rekla je Miloševićeva.

Prema dosadašnjoj proceni oko 350 hektara površine poljoprivrednog zemljišta je pod vodom.

Opširnije večeras u Dnevniku zapadne Srbije koji se emituje od 21.00 čas na Moja TV i to na 653 ili 244 kanalu kablovskog operatera Supernova, kao i na 450 kanalu SBB operatere. Takođe, u istom terminu DZS se emituje i na televiziji Telemark i TV GM.

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti dragacevo voda poplave

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.357.810 посета
Тренутно на сајту: 435 посетилац(a)