Rekonstrukcija toplovoda i saobraćajnice u delu Nemanjine ulice u Užicu 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Rekonstrukcija toplovoda i saobraćajnice u delu Nemanjine ulice u Užicu
Trenutno na sajtu: 426       |       Podeli:
25.07.2023 | 0 коментар(а)



Užice - Počeli su i trajaće u narednih mesec dana radovi na rekonstrukciji dela Nemanjine ulice od raskrsnice sa Ratarskom ulicom do raskrsnice



sa Kosančićevom ulicom, kao i radovi na rekonstrukciji toplovoda u donjem delu Nemanjine ulice do raskrsnice sa Ulicom Vojvode Demira. Radovi su uslovili i izmenu režima saobraćaja, koji će se sada odvijati Ulicom Nikole Pašića.

Prema rečima Slobodana Šiljkovića člana Gradskog veća za saobraćaj, ovaj deo Nemanjine ulice morao je biti rekonstruisan zbog velikih ulegnuća na kolovozu, naročito sa leve strane. Procenjeno je da je ovaj period kada je sezona godišnjih odmora najbolji momenat, zbog čega se tokom proteklog vikenda krenulo sa radovima.

„Radi se rekonstrukcija dela Nemanjine ulice od “Stojića dućana” do Carinskog mosta u dužini od 190 metara, tačnije u površini od 1300 metara kvadratnih. Pored rekonstrukcije same saobraćajnice radiće se i ivičnjaci i trotoari sa leve strane, a desni deo u zavisnosti od oštećenja. Radove vredne oko 7,5 miliona dinara izvodi JKP “Niskogradnja”, koja će asfaltirati i drugi deo Nemanjine ulice od “Stojića dućana” do Rakijske pijace na kojoj radnici Gradske toplane izvode radove na rekonstrukciji toplovoda. Radovi će trajati maksimalno 45 dana, ali se nadamo da će sve biti završeno do 1. septembra”.

Kada je reč o rekonstrukciji toplovoda, direktor JKP “Gradska toplana” Branko Filipović ističe da su želeli da neophodne radove usklade sa rekonstrukcijom ulice.

„Zabeleženo je više havarija u Žičkoj i Nemanjinoj ulici tokom grejne sezone, što je pored troškova preduzeću prouzrokovalo i lošiji kvalitet grejanja građanima, pa smo odmah nakon završetka grejne sezone rekonstruisali šaht u Žičkoj ulici, a sada pre svega koristimo momenat da sve kritične tačke na ovoj deonici saniramo”.

Zbog radova, sabraćaj će biti preusmeren na ulicu Nikole Pašića u kojoj će biti privremeno ukinuta parking mesta i koja će imati dvosmerni režim kretanja vozila na deonici od raskrsnice sa Ratarskom ulicom do raskrsnice sa ulicom Dobrosava Ružića. Uz zahvalnost sugrađanima na razumevanju nadležni mole sugrađane da ne parkiraju vozila na navedenoj deonici, a vozače da učestvuju u saobraćaju uz povećan oprez i poštuju postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti uzice radovi ulica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.303.882 посета
Тренутно на сајту: 426 посетилац(a)