Posao za 1.200 policajaca: Objavljeni su uslovi konkursa, ima niz provera, ključan je psiho-test 


Jutro sveže, tokom dana porast temperature              rešeni problemi meštana ljubovije              Tomislava prati teška sudbina - na Kosovu su mu Albanci zapalili sve što je imao, a sada i kuća u kojoj živi preti da se sruši              Ukoliko možete i želite da pomognete Tomislavu koji je već jednom izgubio sve što je imao, to možete učiniti uplatom na broj tekućeg računa: 200-132238189-32, a možete ga kontaktirati i na telefon 065/68-50-624.              Daj pedalu raku sutra na Gradskom trgu u Čačku              Potrošači u Trbušanima, potes Slatina i Prijevor polje sutra četiri sata bez struje              Osnovna škola Preljina nastavila aktivnosti u obeležavanju Dečije nedelje              Asfaltiranjem puta, Bobija dostupnija i bliža turistima              Sutra zvanično kreću radovi na Kablaru, meštani organizuju doček i proslavu, predlažu da put ka vrhu Kablara nosi ime pokojnog Irineja              Praznik svetog velikomučenika Jevstatija obeležen u Centru za obuku veze i informatike u kasarni Vojvoda Radomir Putnik              hapšen čuvar šume osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja              Trpezarija sa kuhinjom i fiskulturna sala za školu u Bresnici: Naredne godine izolacija i krov              Zahtevi za subvencionisane ramove za traktore do 8. decembra             

 

Posao za 1.200 policajaca: Objavljeni su uslovi konkursa, ima niz provera, ključan je psiho-test
09.05.2023 | 0 коментар(а)Povodom dva masakra, u Beogradu i u Mladenovcu, predsednik Aleksandar Vučićnajavio je da će država u narednih 6 meseci primiti novih 1.200 policajaca, kao i da će u školama biti 1.000 policajaca, a kako bi se podigla sigurnost i smanjilo nasilje.

– U Beogradu postoji 330 škola, biće policajac u svakoj školi. Biće ih i više naravno. To će nas koštati 25 miliona evra više, ali smo pronašli novac, istakao je predsednik.

Kako biste postali policajac potrebno je prvo da prođete osnovnu policijsku obuku u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Da biste se upisali, potrebno je na prvom mestu da MUP raspiše konkurs na osnovu odluke Vlade.

Da biste se upisali na osnovnu policijsku obuku u „Centru za osnovnu policijsku obuku“ u Sremskoj Kamenici potrebno je da, ukoliko ispunjavate sve uslove, prikupite traženu dokumentaciju i da je, zajedno sa popunjenim obrascem za prijavu, predate u najbližu policijsku stanicu.

Kada uspešno prođete sve etape selekcije i položite kvalifikacioni ispit u Centru, sačekate da Komisija utvrdi konačnu rang listu, ministar donese odluku o prijemu kandidata i da sačekate da vas pozovu na obuku u Centar u Kamenici.

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji ispunjavaju sledeće uslove:

– da je državljanin Republike Srbije;
– da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs;
– da nema manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa;
– da nema više od 27 godina starosti do dana zaključenja konkursa (za kandidate koji su svršeni studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta);
– da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje, u četvorogodišnjem trajanju, ili da ima završene osnovne strukovne odnosno osnovne akademske studije Kriminalističko-policijskog univerziteta;
– da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji;
– da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije;
– da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Konkurs

Konkursni oglas se objavljuje u sredstvima javnog informisanja i na sajtu Centra. Zainteresovani mogu da se informišu i u područim policijskim upravama i stanicama.

Konkurs redovno sadrži:

– broj polaznika
– uslove konkursa
– način podnošenja prijave na konkurs
– postupak izbora kandidata

Način konkurisanja

Nakon raspisivanja konkursa i objavljivanja u javnim glasilima kao i na sajtu COPO, zainteresovani koji ispunjavaju uslove, preuzimaju obrazac za prijavu, izjavu o dostavljenoj dokumentaciji i izvod iz zdravstvenog kartona sa sajta Centra ili u organizacionoj jedinici MUP-a u svom prebivalištu.

Uz prijavu je potrebno priložiti i sledeća dokumenta:

– Originali uverenja o državljanstvu (ne starije od 6 meseci), izvoda iz matične knjige rođenih i osnovnog i višeg suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od 6 meseci). Preporuka je da dokumenta o kojima organ vodi službene evidencije (uverenje o državljanstvu, izvod iz matične knjige rođenih i uverenje suda) kandidat dostavi sam u cilju efikasnijeg sprovođenja postupka.
– Fotokopije (overene od strane nadležnog organa) diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju, svedočanstava za sva četiri razreda srednjeg obrazovanja i vaspitanja, lične karte koja nije čipovana (ili očitana lična karta sa čipom) i vozačke dozvole za upravljanje vozilima „B“ kategorije.
– Dokaz o uspešno završenim osnovnim strukovnim odnosno osnovnim akademskim studijama na Kriminalističko-policijskom univerzitetu (za kandidate koji su svršeni studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta).
– Dokaz o uspešno završenim studijama na Kriminalističko-policijskom univerzitetu (za kandidate koji su svršeni studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta).

Prijave sa potrebnim dokumentima moraju se podneti, u propisanom roku (najčešće je to 15 dana od dana raspisivanja konkursa), u najbližoj policijskoj stanici ili područnoj policijskoj upravi za čije područje je i raspisan konkurs.

Kako se biraju kandidati

Ministar unutrašnjih poslova prvo imenuje sedmočlanu Komisiju za izbor kanidata za polaznike osnovne policijske obuke u Centru. Dalje potkomisija sprovodi testiranje kandidata po segmentima.

Selekcija počinje opštim lekarskim pregledom i kvalifikacionim ispitom, a zatim i speccijalističkim lekarskim pregledom kao i kroz postupak vršenja bezbednosne provere i utvrđivanja postojanja bezbednosnih smetnji.

Ova procedura traje od jednog do tri dana, u zavisnosti od rezultata.

U Centru se polaže specifičan kvalifikacioni ispit, koncipiran tako da se odaberu kandidati koji imaju potrebne moralne i etičke karakteristike, odličnog su zdravlja i fizičkih sposobnosti i koji poseduju veštine i predznanja neophodna za obuku i za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika, piše na sajtu COPO.

Sve provere su eliminacione. To znači da ukoliko kandidat ne zadovolji kriterijume propisane za tu proveru, ne može da ide dalje na sledeći segment kvalifikacionog ispita ili provere, nego biva eliminisan i za njega/nju se kvalifikacioni ispit time i završava.

Ako u toku sprovođenja postupka izbora kandidata, kandidat nedozvoljeno koristi tekstove, beleške, uređaje za elektronsku obradu podataka, uređaje za daljinski prenos podataka, slike ili glasa ili na drugi način ometa realizaciju postupka izbora kandidata, biće eliminisan iz daljeg postupka izbora kandidata.

Prvi dan provera u Sremskoj Kamenici

– opšti lekarski pregled (uz prijavu kandidati su obavezni da prilože i izvod iz svog zdravstvenog kartona). Između ostalog proverava se visina (minimalna visina za muškarce je 170 cm, a za žene 163 cm) i težina kandidata i izračunava BMI/body-mass-index.
– provera psihološkog statusa na osnovu psiho-testa koji kandidati rade na računaru uz mogućnost da ga osim na srpskom (ćirilica i latinica) rade i na sledećim jezicima nacionalnih manjina: albanskom, mađarskom, romskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom i ukrajinskom jeziku. U okviru ove provere na računaru se radi i test opšte informisanosti.
– provera jezičke kulture i pravopisa srpskog jezika koja se sastoji iz testa prvopisa koji se radi na računaru i pisanja sastava odnosno izveštaja na zadatu temu

Drugi dan provera u Sremskoj Kamenici

– provera bazično-motoričkog statusa (fizičke spremnosti)
– intervju – razgovor kandidata sa komisijom
– Treći dan provera u Beogradu

Kandidate koji uspešno prođu sve prethodne etape provera u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, narednog radnog dana očekuju specijalistički lekarski pregledi, u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika, Durmitorska ulica broj 9 u Beogradu.

GZS/Biz portal

 


Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


policajci konkurs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 

 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 147.456.053 посета
Тренутно на сајту: 140 посетилац(a)