Град Ужице и Фондација Дивац издвојили за пчеларство 3,75 милиона динара 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Град Ужице и Фондација Дивац издвојили за пчеларство 3,75 милиона динара
Trenutno na sajtu: 349       |       Podeli:
15.10.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - Град Ужице и Фондација „Ана и Владе Дивац“ потписали су уговоре са 29 корисника којима је додељена бесповратна

новчана помоћ за развој пчеларства. Овај Пројекат је вредан три милиона и 750 хиљада динара, где је учешће града Ужица три милиона, а Фонда „Ана и Владе Дивац“ 750 хиљада динара.

Марко Стевановић, члан Градског већа задужен за пољоприврду рекао је да ће свако од корисника добити до 130 хиљада динара и да ће се та средства искористити у развој ове области:

„Наши пчелари ће ова средства моћи да искористе у набавку кошница и ројевa или за опрему, као и да искомбинују ове ствари како њима одговара. Добро је то што је скоро половина потписника уговора нова у овом послу и надамо се да ће успешно стартовати и развијати свој бизнис. Иначе, ова година је била непогодна за пчеларе због лоше багремове паше и кишне године тако да ће ова помоћ добро доћи пчеларима.“

Овим пројектом сарадња града Ужица и Фондације „Ана и Владе Дивац“ настављена је четврту годину заредом, а садашња подршка пчеларству долази након помоћи пружене овчарству и козарству.

„Наш Фонд је ушао у 13 годину постојања, а наши донатори су углавном индивидуалци. Ми смо до сада радили у 12 општина и градова и свако се опредељује за подршку различитим областима. Надам се да ће се сарадња са Ужицем наставити и у наредним годинама.“ – рекла је Нада Обрадовић, представник Фондације „Ана и Владе Дивац“.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.067.235 посета
Тренутно на сајту: 350 посетилац(a)