Одржана конститутивна седница Привредног савета општине Прибој 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Одржана конститутивна седница Привредног савета општине Прибој
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
14.07.2017 | 0 коментар(а)



Прибој - Након формирања Привредног савета општине Прибој, одржана је прва, конститутивна

седница на којој је, у складу са предложеним дневним редом, усвојен Пословник о раду, изабран секретар Привредног савета и усвојен Нацрт плана капиталних инвестиција општине Прибој 2017-2021. године.

Привредни савет формиран је Решењем Председника општине Лазара Рвовића 13.јуна ове године, чини га 17 чланова, а усвојеним Пословником о раду се уређује његова организација, начин рада и одлучивања.

Председавајући Привредног савета, Јасмин Хоџић, ближе је упознао чланове Савета са питањима која ће, према Решењу о формирању бити предмет интересовања ове институције. Привредни савет биће надлежан да даје мишљења и препоруке, иницира разматрање питања и доношење закључака из области привреде од значаја за општину Прибој, предлагаће предузимање одговарајућих мера за унапређење привредног развоја Општине, пружати саветодавну подршку подршку Председнику општине приликом одлучивања у вези са привредом и предузетништвом, учествоваће у припреми развојних планова и њиховој имплеметацији, давати предлоге за унапређење рада Општинске управе, посебних организација и служби, јавних комуналних и других јавних предузећа, установа и организација чији је оснивач општина Прибој.

За секретара Привредног савета изабрана је Милица Дробњаковић, дипломирани правник, која ће за потребе Привредног савета обављати стручне и административне послове, уз подршку Локалног центра Регионалне развојне агенције „Златибор“ (КЛЕР).

Привредни савет је разматрао и једногласно усвојио Нацрт плана капиталних инвестиција општине Прибој од 2017. до 2021. године, који је припремила Комисија за ревизију Плана капиталних инвестиција. Пре него што буде упућен Скупштини општине на усвајање, општина Прибој ће спровести јавну расправу о Нацрту плана, где ће сва заинтересована лица имати прилику да дискутују о предлогу и својим сугестијама утичу на коначан садржај Нацрта, саопштено је на сајту општине Прибој.

У наставку седнице, чланови су изнели низ питања којима би Савет требало да се бави у наредном периоду, а нека од њих, попут усаглашавања образовних профила у средњошколским установама у општини са потребама привреде, односно успостављања јавно приватних партнерстава, би требало да се нађу на дневном реду већ на следећој седници Савета.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.617.651 посета
Тренутно на сајту: 436 посетилац(a)