Незапамћено невреме на Рудну и околини: Снежна вејавица одсекла неколико села од света, 350 домаћинстава без струје 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Незапамћено невреме на Рудну и околини: Снежна вејавица одсекла неколико села од света, 350 домаћинстава без струје
Trenutno na sajtu: 375       |       Podeli:
06.02.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - На Рудну, селу на истоименој висоравни на преко 1100 метара надморске висине

и на десетине села и засеока у подголијском крају снег непрестано пада више од 30 сати. Села су потпуно одсечена од света, а на више од 350 домаћинстава тренутно је без струје.

Висина снежног покривача је између 60 и 70 центиметара али највећи проблем је олујни ветар који прави сметове висине и преко два метра.

„Струја на Рудно стигла је јутрос у 9 часова, иначе је није било од поноћи, али су још увек без струје остала села и засеоци: Бзовик, Река, Дражиниће, Каменска, Лази и други засеоци на краљевачкој страни, док села на окружењу, на територији Ивањице: Коритник, Остатија, Девићи, Брусник, Перишиће и друга, струју немају од синоћ. Снежна вејавица праћена олујним ветром је незапамћени,чак и овде у крају где су зиме оштре, дуге и са пуно снега“, каже Раско Милошевић са Рудна.

Краљевачки и новопазарски путари бију битку са сметовима

Краљевачко и новопазарско предузеће за путеве бију даноноћну битку са великим сметовима на прилазним путевима Рудну од Студенице и Градца, како би колико толико обезбедили нормалне услове за живот тамошњем становништву.

„Јутрос смо пробили пут од Студенице до Рудна у дужини од десет километара и на неки начин успоставили какву такву везу становништва тог краја са светом.Проблем је што што јак снег непрестано пада тако да док с булдожерима стигнемо на крај једног пута већ је неколико првих километара завејано.Јутро је поново једна тешка машина кренула ка Бзовику,другу смо послали ка Мланчи где је ситуација такође веома тешка.Радимо од јутра до мрака,чак и ноћу према светлима“, каже  Мирко Вуковић, директор Јавног предузећа „Путеви“ Краљево.

„Очекујемо да Предузеће за путеве „Нови Пазар“ сваког  часа крене са својом механизацијом у рашчишћавање пута Градац - Рудно,јер је он у њиховој надлежности. Они су синоћ очистили осам километара тог пута,али га је снег преко ноћи поново завејао.Добро је што је некако до сеоске амбуланте успео да се пробије лекар и медицинска сестра што нам је и најпотребније с обзиром да је у овом крају велики број старачких домаћинстава“, додаје Раско Милошевић.

ГЗС/Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


RUDNO NOVI PAZAR KRALJEVO SNEZNA VEJAVICA SELA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.990.325 посета
Тренутно на сајту: 375 посетилац(a)