Исповест полицајца који је спасао младића из Рзава 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Исповест полицајца који је спасао младића из Рзава
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
29.07.2020 | 0 коментар(а)



Ариље - Полицајац Дарко Поповић (24) из Ариља данас поподне начинио је херојски подвиг и сигурне смрти спасао 19-годишњег младића

коме је позлило док се купао у реци Ррзав на купалишту Уски вир.

Захваљујући храброј интервенцији полицајца који је до унесрећеног дошао скоком са обале високе три метра, 19-годишњак је жив, али у коми, превежен у ужичку болницу где је смештен на одељењу интензивне неге. Ради се о младићу из Косова Поља који је у Ариље дошао да као надничар бере малине.

-Био сам на терену и провераво да ли лица заражена корона вирусом поштују карантин. Негде око 15:30 добио сам информацију од колеге да се нешто дешава на плажи Уски вир која се налази 600 метара од полицијске станице. Сео сам у возило, упалио ротациона светла и кренуо тамо, - испричао је за „Блиц“ полицајац – спасилац.

Са обале испод које се пружа неприступачна падина видео је човека у води који није давао знакове живота и још једног крај њега који је покушавао да му помогне.

-Није било времена да тражим приступачнији прилаз реци него сам са врха те падине која је обрасла трњем и шипражјем скочио до обале реке. Одатле сам ушао у воду и кренуо према младићу. Мушкарац који је био са њим, испоставило се његов пријатељ, такође сезонски радник, помогао ми је да га извучем из воде. Није дисао, пена му је ишла из уста, његово тело је било непомично. Одмах смо га реанимирали после чега је избацио воду из плућа, почео да дише и да се покреће, - преноси Дарко Поповић.

Утом је стигао санитет из ариљске хитне помоћи, али медицинско особље није могло да се спусти до обале реке и сезонцу са Космета укаже помоћ. Није било друге него да га ова двојица изнесу. Сваки секнуд био је драгоцен за младића, али уз стрмину низ коју се Дарко спустио скоком није било никакве шансе да га изнесу.

-Тај човек који је био у реци и ја у наручју смо носили момка заобилазим путем неких 30 метара. Ту нас је са носилима дочекао возач санитета, а онда смо га сва тројица носили још неких 50 метара до пута. Одатле је превежен у ариљски Дом здравља, а одатле у ужичку болницу, - препричава полицајац детаље свог подвига.

Према информацијама из Опште болнице Ужице, 19-годишњак из Косовског Поља се налази на одељењу интензивне неге и његово здравствено стање је стабилно.

-Момак кога сам извукао из реке се није давио, него је, како сам чуо од лекара, доживео телесни шок због хладне воде. На купалишту Уски вир било је још људи, али с обзиром да овде река није дубока, и да је он плутао сви су мислили да се релаксирао у води, па због тога нико није ни помислио да му треба помоћ, - испричао је полицајац из Ариља.

Последње информације које је добио од ужичких лекара са којима је на сталној вези, каже, је да се сезонац из Косова Поља пробудио из коме и да дише својим плућима.

ГЗС/Блиц (Владимир Лојаница)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


policija rzav arilje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.167.920 посета
Тренутно на сајту: 371 посетилац(a)