Она је одгајила чак педесеторо деце: Милица из Брђана је жена херој 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Она је одгајила чак педесеторо деце: Милица из Брђана је жена херој
Trenutno na sajtu: 377       |       Podeli:
22.10.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – За Милицу Спасојевић може се рећи да има огромно срце у ком живи армија деце, јер ова жена из села Брђани одгајила је
Фото: РИНА

преко педесеторо малишана, од којих је родила само троје. Давних шездесетих година, уз подршку мужа Филипа одлучила је да буде хранитељка и у њихов дом први је стигао Зоран из Бара, о ком Милица и данас прича са поносом док гледа старе албуме са фотографијама.

“Какав ми је леп као слика. Он је вршњак са мојим сином и никад их нисмо одвајали, имали су исто одело за школу, исти џепарац, а наши пријатељи су их често мешали, нису знали ко је заправо наше дете јер су све имали исто”, прича Милица за РИНУ.

Након Зорана, у дом Спасојевића дошли су Драган, Марко, Сања, Радмила.. памти Милица имена свих који су живели у њеном дому и којима је посветила своју љубав и пажњу.

 

„Некад је у нашој кући било око десеторо деце и наше троје. Кад спремимо доручак, прво седну они да једу, па онда ми. Никад није било свађе, нити љубоморе и зато је тачна она изрека – кад чељад нису бесна, ни кућа није тесна”, рекла је ова хранитељка.

Сва деца која су боравила код ње завршила су школу и сада су породични људи. Из њиховог дома, шесторо малишана је усвојено, две девојке су се удале, а четири момка су испратили у војску. Тренутке њихове заједничке радости, нарушавали су управо ти растанци са децом, који су свима тешко падали.

„Кад до тога дође сви плачемо као киша. Собу где су спавали одмах спремамо, јер велика је туга кад уђемо, а они нису ту. Ја сам за све ове године навикла на дечију галаму и жамор, кад је кућа тиха и пуста, мени је све необично”, присећа се Милица.

Сви који су одрастали у овој хранитељској породици кад год су у прилици не заобилазе ово породично домаћинство у Брђанима у ком су добили љубав и стекли праве животне вредности.

 

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.547.276 посета
Тренутно на сајту: 378 посетилац(a)