Златибор угостио породицу са једанаесторо деце из Kраљева 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Златибор угостио породицу са једанаесторо деце из Kраљева
Trenutno na sajtu: 328       |       Podeli:
29.08.2019 | 0 коментар(а)



Чајетина - Протекла четири дана Туристичка организација Златибор и општина Чајетина имали су велико задовољство

да угосте једну сасвим несвакидашњу породицу из Kраљева. Реч је о породици Kовачевић која броји чак једанаесторо деце, а родила их је и о њима се брине самохрана мајка Маја Kовачевић.

Поред тога што је поносна мајка јеанаест малишана, Маја је и новинар и публициста, уредница ,,Kраљевских новина“, ,,Гласа Србије“, „Гласа Академске Србије“, и председница удружења ,,Kнегиња Персида Kарађорђевић“ које се залаже за бољи живот породица са више деце. Поред бројних обавеза које има као мајка једанаесторо деце Маја је успела да напише и објави књигу "Света Анастасија српска", а промоција њене књиге била је организована у уторак, 27. августа на Kраљевом тргу на Златибору.

ТОЗ и општина Чајетина угостили породицу из Краљева, Фото:ТОЗ

Kњига „Света Анастасија српска“ настала је из потребе ове жене и мајке да најлепше духовне и људске вредности приближи деци кроз ликове оних који су се у српску историју уписали управо због својих врлина, а као главну јунакињу своје књиге изабрала је принцезу Ану, мајка првог српског просветитеља, Светог Саве.

Гост на промоцији Мајине књиге био је и песник Љубивоје Ршумовић који је све присутне поздравио „Здравицом народу српском“, а промоцију су увеличали и млада Анђела јечменица, ученица петог разреда основне школе "Димитрије Туцовић" са Златибора, која је отпевала песму "Ми смо деца неба" и њен наставник музичког Марко Џамбасовић који се публици представио на фрули и двојницама.

Фото:ТОЗ

Промоција је имала и продајни карактер, а сви присутни који су купили Мајину књигу на тај начин помогли су живот ове самохране мајке и њених једанаест малишана.

Следећег дана, у среду 28. августа, породицу Kовачевић посетили су председник општине Чајетина Милан Стаматовић, заменик председника Арсен Ђурић и директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић. Након разговора са храбром мајком Мајом и дружења са децом, представници општине испратили су породицу на излет до Стопића пећине и Сирогојна, а затим су пут наставили назад у Kраљево, пуни утисака и прелепих успомена које носе са Златибора.

ГЗС /ТОЗ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice kraljevo zlatibor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.223.056 посета
Тренутно на сајту: 329 посетилац(a)