Почела масовна вакцинација у Ивањици: Спутњик не за старије од 60, Фајзер могу примити старији од 16 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Почела масовна вакцинација у Ивањици: Спутњик не за старије од 60, Фајзер могу примити старији од 16
Trenutno na sajtu: 348       |       Podeli:
20.01.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица - Вакцинација против вируса Kovid 19 на територији општине Ивањица почела је 11 јануара и 53 дозе Фајзерових
Фото: ГЗС

вакцина примили су здравствени радници , рекао је за ГЗС др Милорад Драмићанин, начелник хигијенско епидемиолошке службе Дома здравља.
" У току јучерашњег дана, стигло је 390 вакцина Синофарм и до овога тренутка искоришћено је 160 доза. Приоритет имају старији суграђани који су се пријавили преко портала Е управа као и лица која су се пријавила код свог изабраног лекара", каже епидемиолог др Драмићанин.

Фото: ГЗС

Драмићанин каже да је интересовање за вакцине велико и да су формиране две до три екипе које ће радити на вакцинацији.
" За сутра већ имамо пријављених 80 лица која ће се вакцинисати, а према тренутним подацима, око 600 Ивањичана се већ пријавило за вакцине.
Приликом пријављивања, грађане подсећам да имају у виду да они који су старији од 60 година не могу примити Спутњик вакцину, док Фајзер могу примити лица старија од 16 година. Синофарм могу примити сви, каже др Драмићанин за ГЗС.


Митровић: Јавна предузећа, привредни субјекти и месне заједнице праве спискове заинтересованих за вакцину

Фото: ГЗС

На седници Штаба за ванредне ситуације донета је одлука да се вакцинација врши у објектима Дома здравља и сеоским амбулантама , по месним заједницама.
" Сва јавна предузећа и привредни субјекти обавезни су да доставе списак радника који су заинтересовани за вакцинацију. Председници МЗ такође праве списак заинтересованих за вакцину као и оних који желе да је приме, али су онемогућени да дођу до најближе амбуланте.Општина Ивањица обезбедиће превоз и у овом тренуцима неопходна је узајамна сарадња свих нас како би што пре свако заинтересовано лице остварило своје право, да прими вакцину и сачува здравље" рекао је Митровић за ГЗС.

 

 

 

ГЗС

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


IVANJICa vakcinCIJ korona spiskovi dramicnin mitrovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.468.210 посета
Тренутно на сајту: 349 посетилац(a)