Тодоровић: Буџет ликвидан, обавезе измирујемо на време 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
Тодоровић: Буџет ликвидан, обавезе измирујемо на време
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
17.05.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Град Чачак све своје обевезе плаћа дневно и на време и буџет је ликвидан, изјавио је данас градоначелник Чачка Милун Тодоровић,

додајући да уколико желимо да будемо озбиљна инвестициона дестинација, морамо да улажемо у инфраструктуру.

Чланови градског већа су на данашњој седници усвојили одлуку о могућности задужења града у висини до 149 милиона динара.

"На данашњи дан на рачуну града је 327 милиона динара, на консолидованом рачуну 366 милиона динара, свих седам наших јавних предузећа послује позитивно, а на њиховим рачунима имамо 93 милиона динара. Прошле године у јуну, на рачуну смо имали 246 милиона динара на рачуну. За 81 милиона динара је повећан тај износ", рекао је Тодоровић.

Он каже да је буџет за ову годину инвестициони буџет и да је циљ улагање у нове пројекте.

"Направили смо први корак за прибављање у јавну својину 13,54 ари земљишта на хиподрому у Прељини на Републику Србију како би се изградила трафостаница. ЕПС је издвојио више од 180 милиона за те немене. Урадили смо све наше обавезе које смо и преузели, осим саобраћајнице. Урадуили смо канализацију, оптички кабал", нагласио је Тодоровић.

Говорећи о инвестицијама за ову годину, градоначелник је истакао како је за привођење немене Дома војске за потребе библиотеке, опредељен 101 милион динара.

"У плану је и комбинована котларница за Основну школу "Вук Караџић", Техничку и Музичку школу, изградња спортске сале на простору између школе "1. новебар" и Установе "Зрачак". Много пројеката је пред нама", изјавио је Тодоровић.

Према његовим речима, протеклих десет месеци град је исплатио 73 милиона динара родитељима који су претплатили боравак деце у вртичима, додајући да је за те немене остало још око 30 милиона.

Већници су усвојили предлог да се определе 253 милиона за одмаралиште "Овчар" у Улцињу. На том простору је планирана изградња фудбалског, кошаркашког и рукометног терена. Циљ је да деца и спотске екипе млађих категорија одлазе на припреме током целе године.

Већници су усвојили и дуго очекивани извештај о раду Дома здравља за другу половину 2014, 2015. и 2016. годину.

Глас западне Србије




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.490.062 посета
Тренутно на сајту: 357 посетилац(a)