СПЦ: Подржавамо одлуку Вучића да заштити српски народ на Косову и Метохији 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
СПЦ: Подржавамо одлуку Вучића да заштити српски народ на Косову и Метохији
Trenutno na sajtu: 490       |       Podeli:
18.12.2018 | 0 коментар(а)



Српска православна црква (СПЦ) саопштила је данас да подржава одлуку председника Србије Александра Вучића

да заштити српски народ на Косову и Метохији уколико буде нападнут, те оценила да нема дилеме да је формирање војске усмерено против српског народа и православних светиња.

СПЦ је у саопштењу позвала "верни народ Српске Православне Цркве и све грађане Републике Србије, а посебно политичке чиниоце, да буду одговорни и јединствени и да дају подршку настојањима државе Србије да сачува мир и обезбеди опстанак српског православног народа на Косову и Метохији".

Из СПЦ саопштавају да Вучићеве гаранције да заштити српски народ уколико буде нападнут, "снажно крепе народ и дају му снагу да истраје упркос притисцима којима је свакодневно изложен".

СПЦ је оценила да су одлуку о формирању војске донели "непријатељи мира" поновним, најгрубљим кршењем међународног права.

"Знамо да на ово ново безакоње Албанци не би ни помислили да нису имали јасан подстицај Сједињених Америчких Држава и других западних сила, руковођених сопственим себичним интересима, који су у крајњој линији супротни интересима и Срба и Албанаца", наведено је у саопштењу.

Због добра оба народа, Српска Православна Црква се "моли и залаже за мир и за миран саживот са косовско-метохијским Албанцима, који би без икакве сумње био могућ и остварив када би се о миру договарали искључиво Срби и Албанци".

"Српска Православна Црква подржава одговоран став највиших државних органа Републике Србије који, чувајући мир и стабилност, настоје да сачувају и српски народ, али и да албански народ поштеде од искушења и страдања", наведено је у саопштењу.

Извор: Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


crkva vucic kosovo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.261.482 посета
Тренутно на сајту: 490 посетилац(a)