Град у Ариљу обрао овогодишњи род малине 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Град у Ариљу обрао овогодишњи род малине
Trenutno na sajtu: 381       |       Podeli:
09.06.2022 | 0 коментар(а)



Ариље - У протеклих седам дана, територију општине Ариље захватило је огромно невреме праћено



олујним ветром и градом који је причинио огромне материјалне штете, не само у малињацима већ и у осталим воћарским културама и пољопривредној летини.

На подручју Ариља, град је заобишао четири до пет села, али су мештани и тих места у страху, с обзиром на то да временске прогнозе нису обећавајуће.

Драгош Луковић један је од произвођача малине из Ариља чији је засад оштетио град.

„За десетак дана очекује се берба, плодови су спремни, прве малине су већ заруделе. Видећемо шта ће даље бити. Међутим, оно што је јако битно и јако потресно у Ариљу, јесте да је олуја праћена великим градом величине ораха и крупније, захватила села која поседују највише воћњака, а то су Богојевићи, Латвица, један део Ступчевића, Миросаљци, Драговац. У појединим малињацима, како сами малинари кажу, штета је катастрофална, преко 80 одсто и ту нема бербе. Дакле, остала је само трска”, каже Луковић .

Противградна заштита је деловала и испаљено је рекордних 89 ракета али ни то није било довољно да се заштите овогодишњи приноси.

„Противградни стерлци су дејствовали у више наврата. Испаљено је, како кажу мештани `све што су имали` и за њих све похвале. Међутим, и сами облаци су били толико кумулативни, толико јаки, да је просто било немогуће дејствовати. У последње време намеће се питање, да ли противградна заштита, таква какву имамо може да нас заштити и одбрани. По граду се преносило да је једина заштита од града или `засејавање облака` или противградна мрежа”, закључио је Луковић.

Поред Ариља, од града је страдала и општина Иваањица, а олујно невреме током претходног дана је донело и проблем у снабдевању електричном енергијом. Гром је погодио далеково и без струје је остало око 3.000 домаћинстава. Екипе су на терену и у току дана би требали да сви потрошачи буду уредно снабдевени електричном енергијом.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ARILJE MALINE GRAD PROTIVGRADNI STRELCI OBLACI OLUJA VETAR MALINE BERBA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.561.017 посета
Тренутно на сајту: 381 посетилац(a)