Кренула кампања за 5. јубиларни Сабор виолиниста Србије, ево ко ће све гостовати у сувоборској варошици 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Кренула кампања за 5. јубиларни Сабор виолиниста Србије, ево ко ће све гостовати у сувоборској варошици
Trenutno na sajtu: 355       |       Podeli:
24.02.2023 | 0 коментар(а)



Кампања за 5. јубиларни Сабор виолиниста Србије у Прањанима креће данас са Сајма туризма



у Београду, а наставиће се током наредних месеци.

„Овај Сабор је за пет година постао један од препознатљивијих манифестација народног стваралаштва у Србији”, казао је Гвозден Николић, аутор Сабора, у јутарњем програму Хепи телевизије.

Он је казао да су припреме у сувоборском селу испод Равне Горе већ почеле како би на прави начин дочекали све љубитеље виолине, али и све остале госте.

„А њих је богами за све ове године било неколко стотина хиљада. Та манифестација е претворила у нешто спектакуларно и мислим да је једна од најуспешнијих. Занимљиво је да смо успели у нечему што деценијама ником није пошло за руком а то је да окупимо и представимо виолинисте на једном месту”, казао је Николић.

фото: ГЗС

Николић је најавио да ће отварању 5. Сабора виолиниста наступити и краљица народне музике Лепа Лукић, јер је слоган овогодишње манифестације „Срце је моје виолина” управо дат по њеној истоименој песми.

„У петак ће након такмичења младих виолиниста концерте одржати Јелена Броћић, Радиша Урошевић и Тејовац, јер смо се определили за српску двојку, у суботу ће наступити врхунски виолинисти Момир Јовановићи Влауца”, прецизирао је Николић.

Иначе, у јутарњем програму Хепи телевизије уз аутора Сабора Гвоздена Николића, гостовали су и музичари који ће ове године изаћи на прањанску позорницу.

Фото: ГЗС

Жељко Арсић, шеф оркестра „Панорама” најавио је велики спектакл трећег дана Сабора када ће његов оркестар наступити заједно са Снежаном Бабић Снеки.

Саша Петровић познатији као Сале Шоу позвао је све своје колеге у свим категоријама да узму учешће на предстојећем Сабору виолиниста јер ће им то бити одскочна даска за даље грађење музичке каријере.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sabor violinista srbija beograd sajam turizam promocija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.512.315 посета
Тренутно на сајту: 355 посетилац(a)