Нема интересовања за рад у сеоском туризму 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Нема интересовања за рад у сеоском туризму
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
21.09.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица - Сеоско-туристичко домаћинство Стојадина Видаковића из Кушића почело је да се бави туризмом 2002. године.

Син Рајко Видаковић вратио се из Америке како би поново оживео породичну кафану која се налази у објекту старом 200 година.

„Мој прадеда га је купио почетком 20 века, а деда је држао ресторан до пред крај рата. Видевши да све мање људи остаје у селу одлучио сам да га оживим и поново покренем стари породични посао. На имању се налази и стара кућа коју смо реновирали 2007. у `Вилу Ангелину` и чије су собе разврстане у прву категорију са четири звездице. У дворишту иза куће је планинска ливада и шума са извором питке воде”, каже Рајко.

Породична кафана „Мали одмор”

Прошле године користили су субвенције које је давала општина Ивањица и тада су направили дечје игралиште, а конкурисали су и ове године код Министарства пољопривреде за постицај руралног туризма. Рајко каже да ће средства искористити за набавку справа за вежбање и бицикли, за рекреацију гостију.

„Када смо почињали Туристичка организација нам је слала доста гостију, сада већи број ноћења букирамо преко интернета”, каже Видаковић.

Највећи проблем који Рајко има су запослени, омладина из села је отишла а тешко је наћи људе који су ради да долазе из оближње Ивањице да раде, јер је аутобуски превоз сведен на миниму.

Дечје игралиште које је направљено од субвенција Општине Ивањица

„Ми се налазимо на линији Београд - Сјеница, некад је било шест линија данас је остала једна. А ко нема кола у Ивањицу не може да сиђе. За 30 година ни квадрат асфалта није стављен, Долазе нам породични људи са малом децом и не могу путем да возе колица а нема ни урађених стаза. Ми имамо нашу воду, али је овде генерално проблем са снабдевањем, прекопута је хотел `Јавор` који без воде не може да ради”, испричао је Рајко генерално проблеме са које има ово сеоско домаћинство.

Иначе, Кушићи се налазе на 25 км од Ивањице према Сјеници на обронцима планине Јавор на 1.000 метара надморске висине, а окружују га и планине Мучањ, Голија и Чемерница. Објекат „Вила Ангелина” налази се у центру села преко пута хотела „Јавор", и недалеко од чувеног кањона Увац до којег љубазни домаћини организују излете по жељи гостију. Удаљена је од Београда 216 км.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.443.237 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)