Војна парада поводом Дана победе у Москви 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Војна парада поводом Дана победе у Москви
Trenutno na sajtu: 470       |       Podeli:
09.05.2017 | 0 коментар(а)



У Москви је данас одржана војна парада поводом 9. маја, Дана победе над фашизмом и капитулације нацистичке Немачке у Другом светском рату.



Пошто су се у 10:00 часова по локаланом времену огласила звона, Црвеним тргом у Москви кренуо је дефиле око 10.000 војника и представљање више од 114 комада војне технике.

Део параде посвећен механизацији отворио је легандарни тенк Т-34, којим се Црвена армија у Другом светском рату пробила до Берлина.

Приказана су оклопна вишенаменска возила "Тигр", универзалне оклопне машине "Тајфун-К" и "Тајфун-У", пешадијска борбена возила базирана на борбеној платформи "Кургањецк-25" и основна пешадијска борбена возила БМП-3. Због лошег времена, отказан приказ авиона и хеликоптера.

Фото: POOL

Лекције прошлости нас позивају да будемо опрезни, поручио је председник Русије Владимир Путин, рекавши да руске оружане снаге могу да одбију било који напад и реагују на било коју претњу.

Како је рекао, Русија је отворена за сарадњу и увек је на страни сила мира.

Догађаји из прошлости намећу нам велику одговорност пред будућим поколоењима, да им пренесемо дух велике победе и осигурамо мир и стабилност, нагласио је Путин.

На обезбеђењу московске параде радило је више од 378.000 запослених из више владиних агенција и служби.

Фото: POOL

На 72. годишњицу капитулације нацистичке Немачке у Другом светском рату, у више од 50 градова Руске Федерације одржане су параде за Дан победе.

Прва Парада победе одржана је на Црвеном тргу 24. јуна 1945. године по наређењу тадашњег совјетског вође Јосифа Висарионовича Стаљина.

Глас западне Србије

Фото: POOL




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.595.050 посета
Тренутно на сајту: 471 посетилац(a)