Потписани уговори о реконструкцији породичних домаћинстава 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Потписани уговори о реконструкцији породичних домаћинстава
Trenutno na sajtu: 231       |       Podeli:
24.08.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Градоначелник Чачка Милун Тодоровић потписао је уговоре о реконструкцији породичних домаћинстава
Потписани уговори о реконструкцији породичних домаћинстава, Фото: ГЗС

социјално угрожених породица са територије града Чачка у оквиру пројекта Европске Уније.

Данас је потписано 12 уговора за 12 породица чиме им је омогућена, у зависности од потреба реконструкција стамбених објеката, набавка намештаја и беле технике. Право на ову помоћ имају припадници Ромске популације, жене жртве насиља као и особе са инвалидитетом. Тодоровић је најавио расписивање још једног јавног позива којим ће бити уручена помоћ за још шест породица са територије Чачка.

„Данас смо потписали уговоре са 12 породица наших суграђана. Велики пројекат који радимо са Европском Унијом, 1.333.000 милиона евра је вредност овог пројекта. Од тога је 1.097.000 је донација Европске Уније кроз разне видове помоћи и 236.000 евра је учешће локалне самоуправе, града Чачка. Данас потписујемо 12 уговора за 12 порордица које пре свега економски оснажујемо, кроз реконструкцију њихових кућа, набавком намештаја и беле технике и свега онога што је неопходно за њихове породице. У овом пакету, поред ових 12 породица имамо још шест породица које треба да збринемо. Тај јавни позив ће бити за неких 15 дана расписан. И позивам све суградјане који имају право да учествују у овом јавном позиву, а то су особе са инвалидитетом, жене жртве насиља и ромска популација да се пријаве и да још шест породица збринемо”, рекао је Тодоровић.

Тодоровић је нагласио да је ће се овим али и сличним пројектима трајно збринути чак 44 породице.

Потписани уговори о реконструкцији породичних домаћинстава, Фото: ГЗС

„Остаје нам још и куповина сеоских домаћинстава и завршетак зграде на Обрежу за 12 породица, што је укупно 44 породице које ћемо збринути овом мером. Заиста велика захвалност свим мојим сарадницима, посебна захвалност Европској Унији, која је препознала град Чачак и све наше суградјане и колико је ово њима битно и важно да се трајно скуће, да имају свој кров над главом и да могу наравно, много лакше да фунцкионишу”, казао је Тодоровић.

Потписани уговори о реконструкцији породичних домаћинстава, Фото: ГЗС

У наредном периоду, поред расписивања јавног позива за доделу средстава за реконструкцију, биће додељени и уговори о сеоским домаћинствима.

„Веома је лак приступ конкурсу. Конкурсна комисија бодује све оне параметре који су неопходни. Број чланова домаћинства и остало и онда се прави ранг листа и ту нисмо имали никаквих проблема. Где кубуримо, то је са другом мером, набавка сеоских домаћинстава. Од 12 за колико смо расписали јавни позив за набавку домаћинстава, 11 смо уговорили и те уговоре ћемо уручити у наредним данима”, закључио је Тодоровић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


EU UGOVORI CACAK GRADONACELNIK MILUN TODOROVIC REKONSKTRUKCIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.744.696 посета
Тренутно на сајту: 231 посетилац(a)