Симеуновић: Спорадичне вирусне и респираторне инфекције код деце у чачанским вртићима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji             

 
Симеуновић: Спорадичне вирусне и респираторне инфекције код деце у чачанским вртићима
Trenutno na sajtu: 533       |       Podeli:
03.02.2023 | 0 коментар(а)



Чачак – С обзиром на то да је ово период када харају вирусне и респираторне инфекције код деце у чачанским



вртићима ситуација је таква да је практично иста као и прошле у ово доба године, рекла је за Глас западне Србије Сузана Сименуновић, директорка ПУ „Моје детињство”.

„Здравстевена стања код малишана која похађају вртић, било да се ради о грипу или о респираторним инфекцијама, имамо спорадично и варичеле, стрептококе, то су нека уобичајена здравствена стања која се дешавају у овом периоду, с обзиром на то да када гледамо број деце која похађају нашу установу , то је негде 10 до 15 одсто мање деце која похађа него што је похађало од почетка радне године” навела је Симеуновић.

Она је нагласила да је веома важно истаћи да имају превентивну здравствену заштиту, те да свакодневно воде рачуна и у комуникацији су за Заводом за јавно здравље, Домом здравља.

„Када су у питању ситуације да родитељи доводе болесну децу у колектив, то су спорадични случајеви, веома водимо рачун о превентивној здравственој заштити, о томе да информишемо родитеље већ на самом почетку, када дођу у вртић, шта је то, која су стања која могу да утичу на здравље и остале деце. Наше превентивне медицинске сестре су свакодневно, односно сваког другог дана у вртићима, тако да су у комуникацији са родитељеима, али уколико се догоди нека ситуација да је дошло или до повишене температуре или до неког другог стања да је важно да реагујемо, тада позивамо родитеље да дођу по своје дете”, појаснила је Симеуновић.

Оно што је важно за ову школску годину ПУ „Моје Детињство” заједно са вртићем „Младост” који се налази на Љубић Кеју, центар кластера кренули са обукама за колеге који долазе не само из Централне Србије, већ из великог броја градова

Детаљније можете погледати у видео укључењу емитованом у емисији „Јутро” на Првој телевизије:




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SUZANA SIMEUNOVIC PU MOJE DETINSTVO DECA VIRUSI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.393.789 посета
Тренутно на сајту: 528 посетилац(a)