Сутра почињу „Дани Шилопајске панораме“ 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Сутра почињу „Дани Шилопајске панораме“
Trenutno na sajtu: 367       |       Podeli:
22.07.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Припреме за „Дане Шилопајске панораме“ приводе се крају. Под покровитељством општине Горњи Милановац

у Шилопају сутра у 19:30 часова, свечано се отвара ова туристичко-културна и привредна манифестација.
Првог дана „Шилопајске панораме 2021” предвиђено је музичко повечерје под Рудником „Запевајмо песме наше”. Реч је о концерту изворних народних песама Рудничког краја и Шумадије у интерпретацији Гоце Лазаревић, Радета Јоровића, Ћане и Вере Матовић.

Семинар за чланове ђачке задруге „Звоно” Горњи Милановац, воћарске задруге „Шилопај”, повртарске задруге „Давидовица” и остале заинтересоване пољопривреднике из области калемљења воћа и подизања засада шљива, јабука, гајења поврћа и заштите биља, планирана је за суботу, 24. јул 2021. године.

Како би се припремио терен на коме ће се током предстојећег викенда одржати манифестација, месна заједница Шилопај, у сарадњи са Удружењем „Шилопајска панорама“ и Ловачком секцијом, организовала је акцију уређења.

„Удружила су се четири села у акцији чишћења како бисмо све припремили за манифестацију. Позвао бих све заинтересоване да буду наши гости 23.,24. и 25.јула”, рекао је Радован Марјановић, председник МЗ Шилопај.

Према речима председника Месне заједнице, подршка Општине Горњи Милановац у одржавању оваквих догађаја и улагања у путну инфраструктуру значајно доприносе квалитету живота у шилопајском крају, као и постепеном повратку људи у село.

Идејни творац саме манифестације је Удружење „Шилопајска панорама“, које је активно током читаве године и ради на унапређењу садржаја и промоцији овог дела горњомилаовачке општине.

„До сада смо постигли резултате који су видљиви на терену, а то и јесте био циљ оснивања удружења. Ради се на путевима, очекујемо да у овај крај стигне и вода.Надамо се и омасовљењу становништва и подмлађивању нашег удружења. Било би лепо да се омладина заинтересује и настави наш рад”, каже Миладин Ђоковић, директор Удружења „Шилопајска панорама”.

Захваљујући Удружењу, у Шилопају су основане две пољопривредне задруге, а даљи планови усмерени су на обележавање планинарске и изградњу бициклистичке стазе, као и голф терена. Ђоковић је изразио задовољство што је локална самоуправа препознала иницијативу мештана да личним залагањем допринесу препознатљивости свог села.

Иначе, организатори манифестације су: Удружење“Шилопајска панорама“, Ловачко удружење“Војвода Милан Обреновић“ – Ловачко друштво „Рудник“, Месна заједница Шилопај, Фудбалски клуб „Шилопај“, Културни центар Горњи Милановац, Туристичка организација општине Горњи Милановац и Црквена општина Шилопај.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.139.305 посета
Тренутно на сајту: 368 посетилац(a)