Пуштен у рад водовод у Семедражи 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Пуштен у рад водовод у Семедражи
Trenutno na sajtu: 311       |       Podeli:
19.07.2016 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић посетио је јуче месну заједницу Брусница.

Он је у пратњи Десимира Јовановића, члана Општинског већа задуженог за инфраструктуру, и Рајка Нешковића, директора Јавног комуналног предузећа „Горњи Милановац“, у месту Бела стена пустио у рад водовод за Семедраж. Отварање овог водовода је договорено у Протоколу о сарадњи између општине Горњи Милановац, ЈКП „Горњи Милановац“ и МЗ Брусница који је потписан 11. јула ове године. Овим споразумом МЗ Брусница се обавезала да ће дозволити прикључење на водовод, што је јуче и учињено.

Председник Општине истакао је да је ово велики дана за становнике Семедражи.

Пуштање у рад овог водовода је веома важна вест за наше суграђане из Семедражи, који на решење овог проблема чекају већ две године. Проблем снабдевања водом овог краја присутан је још од 2014. године, када су изградњом трасе аутопута кроз Семедраж уништена изворишта воде. Две године, нажалост, траје проблем и по мом мишљењу нејасне размирице између месне заједнице и општине и ја искрено мислим да је све ово могло много раније да се реши. Овде смо имали ситуацију да је направљена школа у Семедражи, за коју су новац обезбедили Влада Републике Србије и предузећа Азвирт и Коридори Србије зато што су стару морали да сруше јер је туда прошла траса аутопута и нејасно је да је школа морала, да тако кажем, медијски да се отвори и дозволи улазак ђака а да та иста школа нема основне услове за рад, односно нема воду. Као што сам и обећао 11. јула, водовод је у року од седам дана пуштен у рад. Ово је још један показатељ да је локалној самоуправи подједнако важно свако место у општини и ми ћемо наставити са изградњом путне и комуналне инфраструктуре и у другим деловима општине“, изјавио је председник Општине Дејан Ковачевић.

Овим потезом направљен је велики корак, практично сви су на добитку. Семедраж – 27 домаћинстава од данас пије здраву, хигијенски исправну воду са Рзава, комунално предузеће добија 28 нових корисника, МЗ Брусница добиће лепо фудбалско игралиште док општина добија захвалност и похвале свих, рекао је Рајко Нешковић, директор ЈКП „Горњи Милановац“.

Председник Општине се, после пуштања у рад водовода, задржао у разговору са окупљеним мештанима који се подржали његове планове за даљи развој општине Горњи Милановац.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.172.794 посета
Тренутно на сајту: 312 посетилац(a)