Јеремић: Прихватање француско – немачког плана води у независност Косова, грађани на референдуму треба да кажу не његовом спровођењу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Јеремић: Прихватање француско – немачког плана води у независност Косова, грађани на референдуму треба да кажу не његовом спровођењу
Trenutno na sajtu: 411       |       Podeli:
07.04.2023 | 4 коментар(а)



Чачак - Председник Народне странке Вук Јеремић, данас је у Чачку разговарао са грађанима
Председник Народне странке Вук Јеремић, фото: ГЗС

о покретању иницијативе за расписивање референдума на којем би народ одбацио француско – немачки план, за како је рекао, „независност Косова и Метохије”.

„Потребно је скупити 100.000 потписа грађана да би се расписао референдум, како би Народна скупштрина која је једина власна да по закону и Уставу распише референдум на којем би се грађани изјаснили о тзв. француско – немачком плану за Косово и Метохију који је усмено прихваћен од стране председника републике у Бриселу а касније и у детаље спровођења, када је прихваћен и анекс тог споразума у Охриду”, казао је Јеремић.

Према његовим речима председник Србије Александар Вучић се на његово спровођење усмено обавезао без било какве институционалне потпоре или платформе коју би усвојила Скупштина.

„Јуче је почео да се спроводи тај француско – немачки план, а то је декларација о принудно или присилно несталим лицима током рата 1999. године. Представник Србије, Петар Петковић, да ли из незнања или под инструкцијом прихватио је текст декларације у којој по први пут Србија прихвата да је својим деловањем 1999. дошло до присилно или принудно несталих лица”, прецизирао је Јеремић.

Он је нагласио да су присилно или принудно нестала лица предмет међународних конвенција које је Србија ратификовала и сада има дужност да омогући да се пред српским судовима воде процеси за обештећење оних који би поднели тужбе за принудно или присилно нестала лица 1999. године, што би грађане Србије у будућности могло да кошта и милијарде евра.

„У наредних неколико недеља и наредних неколико месеци доћи ће и све остале тачке да се спроведу у дело, и тачно је да председник Републике није ништа потписао, али се усмено обавезао да једну по једну ствар, по врло утврђеном редоследу корака спроводи, прихватио је да то уради”, тврди Јеремић.

Он је мишљења да ће се након прихватања ове декларације врло брзо појавити захтев за прихватањем чланства Косова у међународним организацијама.

„Редослед је Интерпол, па Савет Европе НАТО, Уједињене нације уколико томе не станемо на пут. Ми имамо јако мало времена, које тренутно ради против Србије, да спустимо рампу на то што је договорено у Бриселу и у Охриду. Једини начин да се то уради је да они који су основни носилац суверенитета у свакој земљи, а то је народ, на референдуму каже не и тиме створи обавезујућу инструкцију за све државне органе да не дође до спровођења овог плана”, рекао је председник Народне странке Вук Јеремић.

 

 

 

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak referendum vuk jeremic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (4)

  • Stanko

    Kako te nije sramota skore!?!? Da imaš obraza nebi izlazio na ulicu!!! Gledajući čiji si unuk možda nije ni cudo
  • Brko

    Koliko se ja sećam mali Pozderac je bio na naslovnoj strani kosovskih novina kada su rekli Hvala Vuče i to se zaboravilo
  • Mršinci Rade J

    E moj Vuče, pa ti sad shvatio tek, a ko prebaci loptu nemcima i francuzima iz UN ?? A hoćeš li da se zakuneš da neće niko ostati bez posla, ti leba imaš za pet generacija, što ne reče šta će biti ako se kurximo kao Sloba, hoćeš ti tvoje dete na front??? Neodgovorno, a odbor ti je užsa, Doktor dobar čovek al večito kasni čak i u SNS o Violeti jurišniku Vučićevom nemam šta da pričam. Pozdrav, ne želim ti ništa loše, podržao sam te kad si kretao iz svog sela, ali tanka japija, pošteno. I nije baš da se Vučiću daje Kosovo, živo me zanima šta bi sad ti radio, išo na referendum ili rekao NE, naračun ove gologuzije? Nmoj Vuče, znaš i narod zna, ovo su vunena vremena, ne svađaj se za vlast gledajte da spasete ovu zemlju zajedno. Svi će te tad poštovati.
  • Dragan

    Jeremiću, to vas je Vučić učio 20 godina. Pložio si, na našu nesteću



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.380.147 посета
    Тренутно на сајту: 412 посетилац(a)