Užice se priprema za prestonicu kulture Srbije naredne godine: Đurđevak i Zlatiborska vila održali koncert 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Užice se priprema za prestonicu kulture Srbije naredne godine: Đurđevak i Zlatiborska vila održali koncert
Trenutno na sajtu: 394       |       Podeli:
24.04.2023 | 0 коментар(а)



Užice - U organizaciji Grada Užica, Crkve Svetog Đorđa i Muzičke škole “Vojislav Lale Stefanović”, a u susret



programu “Prestonica kulture Srbije 2024. godine” održan je Vaskršnji koncert pod nazivom “I bi svetlost”.

Publici su se predstavili horovi “Mlađani građani”, dečiji hor pri crkvi Svetog Đorđa, Etno-grupa “Đurđevak” i Pevačko društvo “Zlatiborska vila”. Učesnike koncerta i sve prisutne u Crkvi Svetog Đorđa pozdravila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“Svetlošću vere i zajedništva obasjan je ovaj prostor ali i naš grad koji će naredne 2024. godine biti nacionalna prestonica kulture, a Crkva Svetog Đorđa u kojoj se nalazimo obeležiće 180 godina postojanja. Ponosni na veliki jubilej i titulu koja nam je pripala, okupili smo se ovde i da se prisetimo najviših vrednosti hrišćanstva i da svi zajedno slavimo život i nove početke. U ovom zemaljskom životu težnje i namere treba da nam budu iste. Gajeći klicu dobra u sebi pomažimo drugima i verujmo u svetlost koja uvek dolazi”, poručila je gradonačelnica.

Protojerej Vladimir Dukanac je obraćajući se prisutnima rekao da se koncert održava u svetom hramu sa nameo da se objedini uloga crkve i molitveno pojanje.

“Misija svete crkve je upravo u tome da se sjedini sa Hristom. Da čovek živi dušom Hristovom, da kao ličnost čovekova bude ličnost Hristovom tj da u čoveku ne živi samo čovek već Hristos. Molitva kao pojanje, kao pesma stara je reč koliko i sama vera, koliko i samo čovečanstvo. Večeras vaskršnjim koncertom objedinjujemo i ulogu naše svete crkve i molitveno pojanje”, naveo je Dukanac.

Vaskršnji koncert još jedan je u nizu događaja koji se organizju u susret 2024. godini u kojoj će Grad Užice pokazati, zašto je kao drugi grad u Srbiji, izabran za Prestonicu kulture Srbije.

 

 

 

 

GZS / Grad Uzice




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.157.513 посета
Тренутно на сајту: 394 посетилац(a)