Лоповима се осладило, краду нектарине и не презају од ничега 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Лоповима се осладило, краду нектарине и не презају од ничега
Trenutno na sajtu: 375       |       Podeli:
07.09.2021 | 0 коментар(а)



Топола – Узгајивачи нектарина из села око Тополе ове сезоне су имали великих мука. Њихов мукотрпан рад и улагање за ноћ је нестао а

берићет који би донела солидна цена нектарине, завршио је у туђем џепу.

„Гајимо нектарину задњих десетак година, овако нешто не памтимо. Дешавало се да нам оберу мање количине, углавном се људи зауставе и наберу за јело, али сада су лопови организовано долазили и брали по неколико сати јер је обрано скоро половина рода прве класе. Када смо отишли да обиђемо њиву јер се спремала берба, остали смо у шоку, они су ушли у засад као да је њихов и кренули редом, не презајући од никога и ничега. Целе године радимо, улажемо, хемија је скупа, нектарина тражи велика улагања треба однеговати и добити плодове прве класе, а онда дође неко и обере а ми останемо уништени“, прича један од воћара који је претрпео штету из села Пласковац код Тополе.

Овај воћар није једини који је на крају сезоне остао празних џепова када је зарада од нектарине у питању, јер како каже у Пласковцу и околним селима крађе је било у више засада. 

„Чим смо приметили да су нам крали ми смо се организовали да дежурамо током ноћи, међутим, страховали смо за нашу безбедност. Док смо ми чували наше воћњаке, лопови су брали на другим местима у селу тако да је било велике штете. Молимо Бога да нас заобиђе град и да сачувамо принос а онда дође лопов и обере, углавном сељак је осуђен да се мучи а да заради тешко“, јада се воћар из Пласковца.

Иначе, нектарина је ове године солидно родила, иако је лето било сушно а пролеће праћено честим градом. Прва класа је на откупу  достизала цену и до 100 динара па су воћари који су сачували своје засаде од града и лопова задовољно завршили бербу.

ГЗС/ ТопПрес

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nektarine kradja lopovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.232.955 посета
Тренутно на сајту: 376 посетилац(a)