У западној Србији приводи се крају сетва кромпира 


Vučić na CNN o krizi na Kosovu: Srbija želi stabilnost u regionu, ne treba nam eskalacija, treba nam mir              I prvi junski dan oblačan sa lokalnim pljuskovima              Tri dana trajala potraga za beguncem - ilegalno prešao granicu a drogu sakrio u napušten objekat kod Bistrice              Prosečne plate u zapadnoj Srbiji oko republičkog proseka: Najviša u Lučanima, najniža u Ivanjici              Od danas javni poziv za subvencije za autohtone rase              Kablarci mole ekologe da im ne ruše budućnost: Uvek smo znali šta je za nas dobro, ne treba nam vaša „briga”, već država koja će da ispravi vekovnu nepravdu prema našem kraju              Muzički festival PRiČA od 15. do 18. juna             

 




У западној Србији приводи се крају сетва кромпира
31.03.2023 | 0 коментар(а)



Чачак – Моравски повртари већ приводе крају сетву кромпира и негде се,



како кажу, назире рачуница у производњи те повртарске културе.

У западној Србији приводи се крају сетва кромпира, фото: ГЗС

Дејан Вучковић из Заблаћа управо завршава сетву, а како истиче услови су били добри претходних дана пољопривреднике је послужило време.

Дејан Вучковић, повртар из Заблаћа крај Чачка, фото: ГЗС

„Сетва кромпира трајала је неких шест дана, дневно смо сејали отприлике око два и по хектара. Такође, морам да кажем да су и остали мештани овог краја који се баве производњом кромпира скоро завршили сетву, нема више гужви на атарским путевима”, рекао је домаћин Дејан.

У западној Србији приводи се крају сетва кромпира, фото: ГЗС

Овај домаћин каже да није повећавао парцеле под кромпиром, тренутно је под том повртарском културом 13 хектара, док је врста коју је засејао почетком марта већ никла и за месец и по дана стиже на београдске трпезе.

У западној Србији приводи се крају сетва кромпира, фото: ГЗС

„После кромпира на овом пољу садимо купус, а морам да нагласим да је ово богата и плодна  земља, неће бити ни несташице, ни глади, не тзреба се бојати, причали су биће несташице струје и свега, међутим, све смо имали и били су пуни рафови. Поскупљење репроматеријала је свакако утицало на сетву, али ни кромпир није више 20, 30 динара, него 50, што ће рећи да је нормално да буде изнад 50, све испод те цене било би катарстрова”, истакао је Дејан за Глас западне Србије.

Укључење емитовано у емисији „Јутро” на Првој телевизији:

ГЗС








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ZABLACE SETVA KROMPIRA ZABLACE DEJAN VUCKOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 142.571.376 посета
Тренутно на сајту: 169 посетилац(a)