Анђелко Ковачевић први допливао до богојављенског крста, четврта победа младог Чачанина 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Анђелко Ковачевић први допливао до богојављенског крста, четврта победа младог Чачанина
Trenutno na sajtu: 335       |       Podeli:
19.01.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - До залеђеног богојављенског крста у Западној Морави први је допливао Чачанин
Анђелко Ковачевић трећи пут носилац Богојављенског крста, фото: ГЗС

Анђелко Ковачевић (26) коме је ово четврта победа.

"Ово је предиван дан а сви ми и даме и господа треба да смо поносни на оволику масовност и подршку наших суграђана. Ово што сада осећам мами сузе али је то пре свега велика радост", казао је Ковачевић.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић честитао је Ковачевићу истакавши да су заправо сви учесници у пливању за Часни крст заправо и победници.

"Из године у годину доказујемо да смо међу најбољим организаторима ове манифестације у Србији, а посебно ме радује што има оволико посетилаца и наравно дама које су се одважиле да запливају, а све нас је посебно одушевио дечак од девет година који је био део ове приче. Празник Христовог крштења заслужује овако величанствен скуп и наставићемо и наредних година да га на овај начин обележавамо", казао је градоначелник Чачака Милун Тодоровић.

Ове године рекордан број Чачана, али и комшија из Горњег Милановца, Лучана и Гуче пливаало је за Часни крст.

Чак 170 пливача међу којима је и шест девојака али и деветогодишњи дечак Ђорђе Петровић пријавило се за овогодишње надметање које пре свега има витешки карактер.
Иначе, самом пливању за Часни крст претходила је литургија у цркви Светог Вазнесења а потом и литије до градске плаже.

Манифестацији је присуствовало више хиљада грађана, па се може рећи да је градска плажа данас била посећенија него током лета.

У вечерњим часовима у великој сали Дома културе биће одржана традиционална Богојављенска академија са почетком у 19 сати на којој ће учествовати српска глумица Тања Бошковић.

Ова манифестација се одржава под благословом Српске православне цркве и Владике Жичког. Покровитељ је град Чачак, организатор Спортски центар ”Младост”, а суорганизатори Народни музеј и Дом културе.

Иначе, овогодишњи порука свечане академије је “Остајте овде” и упућена је свим младима да остану у свом граду и да не напуштају земљу.

Такође на данашњој манифестацији прикупљао се и новац за лечење младог суграђанина Луке Ракоњца.

 

 

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK PLIVANJE BOGOJAVLJENJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.026.466 посета
Тренутно на сајту: 336 посетилац(a)