Ариљски медији на коленима 



 
Ариљски медији на коленима
Trenutno na sajtu: 454       |       Podeli:
21.10.2017 | 0 коментар(а)



Општина Ариље покривена је сигналом локалне телевизије Клик која већ 24 године емитује програм .

,,Ми смо на коленима а локална власт веома мало издваја за медије и то се креће у висини од 0,5 посто од буџета. Велики терет су нам дажбине за емисиону технику која нам наплаћује емитовање програма по броју становника. Са друге стране имамо кабловске оператере којима је држава дозволила да избаце све локалне телевизије из система док истовремено емитује стране канале који држави не плаћају никакву накнаду. Дакле наплаћују нам са једне стзране а са друге спречавају да дођемо до гледалаца. То је једно лудило. О СОКОЈ - у да не говорим то је тек прича за себе и са њима морамо сви на суд јер нас месечно коштају 26.000 за емитовање музике. То је умало у висини једне плате, низашта”, каже Милорад Остојић власник локалне телевизије Клик.

Заменик председника општине Ариље Бранко Вукајловић, фото: ГЗС

“На територији општине Ариље постоји телевизија која ради дуже од 20 година и једно време је била јавни сервис, као и радио који су такође учествовали на тендеру али им је понуда била скупља па су скупштински преноси припали телевизији из Ужица. Ти медији су остали без средстава и не знам до када ће издржати да уопште постоје, они су практично пред гашењем”, каже Бранко Вукајловић заменик председника општине.

“Мишљења сам да пројектно финансирање овакво какво је тренутно треба укинути, зна се шта је дужност општине, али и медија који треба да информишу грађане свакодневно о најважнијим догађајима као и сервисним информацијама везаним за ту локалну самоуправу.

Поставља се питање колико су у могућности медији из других градова да редовно ажурирају и информишу Ариљце о њима важним темама због чега морамо изнаћи начин да помогнемо опстанак наших ариљских”, сматра Вукајловић.

ГЗС

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Подржано од стране Министарства




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.716.119 посета
Тренутно на сајту: 455 посетилац(a)