Нововарошани усвојили ребаланс буџета 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Нововарошани усвојили ребаланс буџета
Trenutno na sajtu: 732       |       Podeli:
31.03.2023 | 0 коментар(а)



Нова Варош – Одборници Скупштине општине Нова Варош усвојили су ребаланс буџета,



први у овој години, чиме је локална каса увећана за нешто више од 137,5 милиона динара. Одборници су усвојили и План генералне регулације за Нову Варош.

-Буџет Нове Вароши је увећан за 137.590.000 динара. Углавном је реч о неутрошеним средствима из прошле године која ће бити распоређена, делом за изградњу инфраструктуре, коју је власт остала дужна грађанима прошле године – казао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Након скоро три године од доношења одлуке о приступању измени, у четвртак су усвојене измене и допуне Плана генералне регулације за седиште ЈЛС Нова Варош.

-Основни циљ усвајања ове одлуке је стварање планског основа за унапређење планираног саобраћајног решења и усклађивање са фактичким стањем, унапређење комуналне инфраструктуре али и подстицај развоја туризма кроз планирану градњу. Напокон се стичу услови за изградњу кружног тока на Браношевцу за шта се помоћ очекује од Министарства грађевинарства – појашњава Васиљевић.

Један од пројеката је изградња туристичко-визиторског центра у близини бране Растоке. Према речима представника локалне самоуправе, пројекат је добио грађевинску дозволу и све потребне сагласности, остаје да се види како ће се обезбедити средства.

На последњој седници Скупштине општине Нова Варош усвојени су извештаји о раду за прошлу годину ЈКП 3. септембар, Регионалне санитарне депоније Бањица, Енергије Златар , затим извештаји о раду за прошлу и програми рада за 2023. годину ТО Златар и Цетра за социјални рад.

 

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.068.909 посета
Тренутно на сајту: 733 посетилац(a)