Иако је глувонем Михаило је најбољи ужички кројач: На његове панталоне чекао је читав град 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Иако је глувонем Михаило је најбољи ужички кројач: На његове панталоне чекао је читав град
Trenutno na sajtu: 426       |       Podeli:
24.10.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - Већ пола века Михаило Миливојевић (67) синоним је за великог борца, јер овај Ужичанин



глувонем је од рођења, али и упркос томе постао је најбољи кројач у Ужицу. Иако је у пензији, на његова врата и данас стижу муштерије које верују само његовим маказама и спретним рукама.

„Кројачки занат сам научио од оца, он је то радио, а ја сам гледао и учио. У то време није било телевизије и било ми је досадно, па сам увек од оца тражио да ми да неки задатак, да нешто ушијем, порубим или скратим и тако сам зарађивао за џеперац”, рекао је Михаило на језику за глувонеме.

И поред тога што своје муштерије никад није чуо, све их је савршено разумео, а да дођу на ред у његовој радњи и да им баш он скроји панталоне чекала је већина Ужичана.

„Прво сам шио једне панталоне дневно, па онда двоје, а касније кад сам овладао занатом знао сам у току једног дана да сашијем пет. Једне су биле 20 марака, тако да се могло добро и зарадити. Од кројачког заната прво сам направио кућу, а онда сам положио возачки испит и купио аутомобил”, каже овај спретни Ужичанин.

Међутим, поред тога што је био вешт са иглом и маказама Михаило је и поред хендикепа са којим је рођен био добар рукометаш и играо фолклор, а управо путовања на бројна такмичења донела су му и жену његовог живота, са којом је створио дом и добио две ћерке.

„Изузетно смо поносне на њега, он је прави херој и пример како човек може да се избори са свим невољама и успе у животу”, рекла је Михаилова ћерка Наташа.

Својим ћеркама увек је био најбољи могући узор, међутим Михаило би могао да буде узор и многим другима који одустају и на најмањим препрекама.

РИНА / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


UZICE KROJAC GLUVONEM

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.146.691 посета
Тренутно на сајту: 426 посетилац(a)