Vlada Srbije sufinasira izgradnju vodovoda u prijepoljskom naselju Ravni 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Vlada Srbije sufinasira izgradnju vodovoda u prijepoljskom naselju Ravni
Trenutno na sajtu: 439       |       Podeli:
14.06.2023 | 0 коментар(а)



Prijepolje - Vlada Srbije sufinansiraće sa 16,8 miliona dinara izgradnju vodovoda u prijepoljskom naselju Ravni čime će biti rešen decenijski problem za oko 200 domaćinstava



ovog dela preijepoljske opštine. Inače, reč je višoj koti gde su žitelji ovih naselja imali problema u toku letnjih meseci u snabdevanju pijaćom vodom.

Ugovor o sufinansiranju radova danas su u Prijepolju potpisali predsednik opštine Drago Popadić i ministar bez portfelja u Vladi RS zadužen za ravnomerni evropski razvoj Edin Đerlek.

Građani su dugo godina čekali da dobiju ispravnu vodu za piće, a to  je preko 200 domaćinstava na tom potezu.Opština će izdvojili sedam ipo do osam miliona dinara kako bi rešili višedecenijski problem vodovoda u Ravni, rekao je za GZS Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje.

On je dodao da će na ovaj način, pored snabdevanja zdravom pijaćom vodom, zahvaljujući sredstvima Vlade RS biti rešena i dva seoska vodovoda . Ukupna procenjena vrednost  investicije je oko 25 miliona dinara, a do kraja godine će trajati radovi.

Realizacijom Projekta  koji sufinansira Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj rešiće se višedecenijski problem meštana u višim delovima naselja koji će stvoriti preduslove za izgradnju vodovodne mreže u nižim delovima  ovog naselja gde se nalaze mnogobrojne firme i zanatlije i time unaprediti kvalitet života meštana ovog kraja kao i njihovo poslovanje i ubrzati razvoj preduzetničkog sektora.

Ugovor koji smo danas potpisali  o sufinasiranju unapređenja  komunalne infrastrukture u Prijepolju još jednom pokazuje da država brine o svakom delu Srbije, ne praznim obećanjima već konkretnim projektima koji su građanima na korist, rekao je ministar bez portfelja u Vladi RS zadužen za ravnomerni evropski razvoj Edin Đerlek. On je dodao da Ministarstvo realizuje 31 projekat u Srbiji.

Inače, reč je višoj koti gde su žitelji ovih naselja imali problema u toku letnjih meseci u snabdevanju pijaćom vodom.

 

 

GZS 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEPOLJE RAVNI VODOVOD

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.328.174 посета
Тренутно на сајту: 439 посетилац(a)