Десет угоститељских објеката добило прекршајну пријаву након незваничне Купусијаде у Мрчајевцима 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Десет угоститељских објеката добило прекршајну пријаву након незваничне Купусијаде у Мрчајевцима
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
21.09.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Испод шатре и уз музику уживо, током викенда лумповало се у Мрчајевцима. Званична Купусијада није одржана због корона вируса,
Неформална Купусијада окупила више стотина људи, фото: РИНА

али ова „неформална“ свакако јесте. Случај је одмах пријављен надлежним службама, а на терен су изашле Инспекцијске службе града Чачка, као и Санитарна инспекција.

„Од 11 регистрованих угоститељских објеката у Мрчајевцима, поднето је десет захтева за покретање прекршајних поступака, јер нису испоштоване прописане епидемиолошке мере. Гости локала, као ни особље нису носили заштитне маске нити држали дистанцу. Није било елемената за писање кривичних пријава у вези са радом угоститељских и малопродајних објеката, јер је њихов рад трајао до 01:00 сат после поноћи“, изјавио је за РИНУ, Игор Кривокапић, начелник Инспекцијске службе града Чачка.

Игор Кривокапић

Кроз шумадијску варошицу за два дана прошло је неколико стотина људи, махом мештана из околних села и Чачка, док су староседеоци Мрчајеваца са неверицом гледали шта се дешава. Организациони одбор ове године није био ни сазиван, јер је манифестација одавно била отказана, а идејни творац „Купусијаде“, Милорад Јевђовић био је против сваког масовног окупљања.

Милорад Јевђовић

„Било је у плану да се Купусијада као и сви догађаји ове године, обележи на симболичан начин. Планирали смо да се у домаћинствима ипак кува свадбарски купус и да се послужи пријатељима и путницима намерницима, али свакако не у групама већим од 15 људи. На овај начин је доведено у питање здравље свих нас, јер ово неодговорно понашање може да има озбиљне последице“, рекао је Милорад.

Ковид амбуланта у Чачку у претходном периоду била је поприлично празна, колико ће на ту чињеницу утицати неформална Купусијада, видеће се за десет дана.

ГЗС/РИНА

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mrcajevci kupusijada satre

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.918.448 посета
Тренутно на сајту: 391 посетилац(a)