СМС поруке стижу из кошнице: Емир из Пријепоља конструисао револуционарно решење за све пчеларе 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
СМС поруке стижу из кошнице: Емир из Пријепоља конструисао револуционарно решење за све пчеларе
Trenutno na sajtu: 451       |       Podeli:
28.10.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Емир Хашимбеговић из Пријепоља, иначе елктроинжењер по струци, на јединствен



начин спојио је своје две велике љубави – елктронику и пчеларство. На први поглед звуче потпуно неспојово, али ипак имају своју везу. Пријепољац је по узору на патенте са запада конструисао гсм - смс вагу која мери принос меда који пчела уноси у кошницу.

„То је дигитални уређај који прати стање меда у смислу приноса и губитка и обавештава власника путем смс поруке, што се показало изузетно корисним за време ванредног стања када су многи пчелари били онемогућени да обилазе пчелињаке“, рекао је Емир за РИНУ.

Хашимбеговић се тек од скора бави пчеларством. Знао је да постоје такве ваге, али желео је да конструише сам свој производ који ће одговорити потребама једног пчелара. Његова гсм-смс вага прати комплетно стање у пчелињаку – околну температуру, влажност, укупну тежину кошнице и дневни донос меда.

ГСМ - СМС вага за мерење уноса меда у кошницу, фото: РИНА

„У њој има модул за слање смс поруке. Он прати стање меда у кошници а затим у одређеном временском периоду обавештава свог власника. Многи пчелари држе своје пчеле у удаљеним местима што често представља додатни напор да их обилазе. Ова вага омогућава да будете удаљени и на стотине километара од кошница, а да у сваком тренутку знате ста се у њима дешава – каже Емир Хашимебеговић.

Након што је једну вагу конструисао за своје потребе, Емиру су се јавиле и колеге пчелари за које је он такође констрисао гсм-смс вагу, а овај свој патент намерева и да продаје свима којима је потребно.

„Уз куповину, која је могућа на рате, добијате и гаранцију и одржавање овог уникатног „маде ин’’ Пријепоље прозивода“, закључује Емир кроз осмех.

Иначе, Хашимбеговић био је на функцији председника општине Пријепоље четири године.

 

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje emir hasimbegovic vaga sms kosnice med

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.893.435 посета
Тренутно на сајту: 452 посетилац(a)