Скочиле цене јагњетине пред Васкрс: За килограм печења морате издвојити до 2000 динара 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Скочиле цене јагњетине пред Васкрс: За килограм печења морате издвојити до 2000 динара
Trenutno na sajtu: 484       |       Podeli:
22.04.2022 | 1 коментар(а)



Чачак – На Васкршњој трпези неизоставно је јагњеће печење, а ове године за килограм морате
Фото: ГЗС

издвојити и до 2000 динара, док је за прасеће цена нешто нижа.

Становници града на Морави сагласни су да су цене доста скочиле у односу на прошлу годину, али ипак празнична трпеза за Васкрс мора бити припремљена.

Ненад Петронијевић Фото: ГЗС

Ипак они који имају јагњад у својим торовима како кажу немају рачуницу да их продају по тренутној цени, па ће по свему судећи овог Васкрса јагњад бити поштеђена, а цех це наплатити прасићи.

„Све је мање оних који се баве сточарством бар овде код нас у селу, око оваца има доста посла, јагње рецимо мора да поједе пуно концентрата да би достигло неку килажу од око 30 кила за два месеца, минимално. Рачуница је прилично лоша, с обзиром да је сада је све поскупело, жито, концентрат, а цена живе ваге је 400 динара”, рекао је Ненад Петронијевић из чачанског села Риђаге.

Угоститељи ипак све наде полазу у првомајске празнике очекујући да ће продаја печења тада бити боља.

Здравко Дракул Фото: ГЗС

„Ово је сада све дискутабилно како ће и шта бити после ове кризе, до сада је око празника продаја печења била добра, па то очекујемо и за Првомајске празнике посебно због туристичке понуде у нашој околини”, рекао је Здраво Дракул чачански угоститељ.

Уобичајна пракса је да цене живе ваге свиња и оваца скачу пред празнике, ове године и све друге намирнице скупље су него лани, ипак у данима пред Васкрс пуне су и пијаце и маркети.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


jagnjetina pecenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Dragacevac

    E sto me nerviraju ovi sto nemaju nikakvu racunicu da gaje bilo sta a sve opet gaje. Jagnje da dodje do 30 kila pojede preko 30 kg koncentrata e jes kako nije. A kad dodje neko da kupi ide prica domace paslo otavu djetelinu jelo muruz organski. Ajde bre vise



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 159.002.854 посета
    Тренутно на сајту: 483 посетилац(a)