Вучић нови председник Србије 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Вучић нови председник Србије
Trenutno na sajtu: 630       |       Podeli:
31.05.2017 | 0 коментар(а)



Александар Вучић положио је данас заклетву у националном парламенту, чиме му је почео петогодишњи мандат председника Србије.

Заклетву је положио на Уставу Србије и Мирослављевом јеванђељу: "Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохији као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности".

Фото: Влада Србије

Вучић: Највише на свету волим Србију

Као председник Србије чуваћу мир и стабилност, штитити и чувати будућност наше земље и деце и увек ћу волети вас, грађане Србије, и борити се за вашу децу, као и за своју, рекао је данас лидер Српске напредне странке Александар Вучић својим присталицама испред парламента, у којем ће положити заклетву као нови шеф државе.

Вучић је изјавио да је поносан на резултате које је као премијер остварио, на изградњу километара аутопута и мостова и отварање хиљада радних места.

Веома сам храбар човек, јер волим вас и највише на свету волим Србију. Ајде здраво, идем ја радим. Много вас волим и бескрајно вам хвала на овом величанственом дочеку, поручио је Вучић присталицама.

Фото: Влада Србије

Вучић је потом ушао у парламент, где су га дочекали председник Скупштине Маја Гојковић и одлазећи шеф државе Томислав Николић.

Најавио је да ће покренути унутрашњи дијалог по питању Косова и Метохије, који је, како је оценио, можда и важнији од онога који се води са Албанцима.

У обраћању посланицима после полагања заклетве у Скупштини Србије, Вучић је рекао и да жели поправљање односа у региону и најавио да ће кренути по региону "тражећи нову шансу".

Рекао је и да планира да покрене расправу о уставним реформама.

Агенције




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.146.545 посета
Тренутно на сајту: 632 посетилац(a)