Државна помоћ привреди сваке године све већа 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Државна помоћ привреди сваке године све већа
Trenutno na sajtu: 333       |       Podeli:
31.03.2023 | 0 коментар(а)



Подршка државе привреди се и те како исплати јер се са око 2 милијарде динара,



колико се из буџета издваја за те програме преко Министарства привреде и Развојне агенције Србије, сваке године добије осам милијарди динара нових инвестиција.

Програми подршке привреди које од 2016. спроводе Министарство привреде и Развојна агенција Србије донели су привредницима предвидивост и могућност да планирају, посебно када је реч о микро и малим предузећима која најтеже долазе до финансијских средстава.

Министарство привреде негира да ће новоусвојеном Владином индустријском политиком и стратегијом паметне специјализације, неке делатности бити искључене из подршке.

"Имајући у виду перспективу развоја малих и средњих предузећа, равномерни регионални развој што нам је такође приоритет, нама је у овом тренутку јако тешко да искључимо рецимо све производне делатности базиране на обради дрвета, пластике, свега онога што јако пуно има у нашим микро и малим предузећима", каже Катарина Обрадовић Јовановић, помоћница министра привреде.

Програм Развојне агенције Србије за подршку уласку у ланце снабдевача великих мултинационалних компанија за ову годину је завршен, али још није касно за пријаву за Програм подршке промоције извоза.

"Укупан буџет је 150 милиона динара и јавни позив је расписан до 5. априла, значи још мало има времена. Макисмалан износ који један корисник може да добије је до 10 милиона динара. При томе, ви бирате више активности за које мислите да ће допринети повећању вашег извоза", каже Наталија Терзић, сектор за подршку МСП Развојне агенције Србије.

 

 

ГЗС/РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.519.292 посета
Тренутно на сајту: 334 посетилац(a)