Сутра почиње туристичка сезона на Шарганској осмици 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Сутра почиње туристичка сезона на Шарганској осмици
Trenutno na sajtu: 345       |       Podeli:
30.03.2022 | 0 коментар(а)



У Музејско - туристичком комплексу Шарганска осмица на Мокрој Гори сутра почиње овогодишња туристичка сезона,
Сутра почиње туристичка сезона на Шарганској осмици, Фото: РИНА

која ће трајати до 31. октобра. Музејско - туристичком пругом уског колосека Мокра Гора - Шарган Витаси, у наредних седам месеци, свакодневно бити по два поласка воза "Носталгија", рекао је  саветник за туризам и угоститељство у Инфраструктури железнице Србије Небојша Младеновић.
Музејско туристички воз "Носталгија" полазиће из станице Мокра Гора у 10.30 и у 13.30 сати, док су поласци из станице Шарган Витаси у 11.27 и у 14.27 сати.

Поред тога, у периоду од 15. јуна до 31. августа редовно ће саобраћати и трећи пар возова, са поласком из станице Мокра Гора у 16.10 сати, а из станице Шарган Витаси у 17.07 сати, док ће током осталог периода туристичке сезоне саобраћати у складу са потребама путника.

Такође, у складу са интересовањем туриста, током читаве овогодишње сезоне, по потреби, у саобраћај ће бити увођени и возови са поласком из Мокре Горе у 8.00 сати, а из Шарган Витаса у 08.57 сати, рекао је Младеновић.

Мокра Гора, са музејско-туристичком пругом уског колосека и комплексом "Шарганска осмица", проглашена је у децембру на заседању Генералне скупштине Светске туристичке организације УН за најбоље туристичко село у свету.

Музејско-туристички комплекс "Шарганска осмица" организационо је део железничке компаније Инфраструктура железнице Србије.

"Шарганска осмица" је једна од најатрактивнијих туристичко - музејских железница у Европи и сматра се као јединствено градитељско ремек дело у свету међу пругама уског колосека.

Пруга уског колосека између станица Мокра Гора и Шарган Витаси у облику броја 8, ширине 760 милиметара, пролази најлепшим планинским пределима Мокре Горе са пет мостова и 22 тунела.

На укупној дужини пруге од 15,5 километара, на релацији Мокра Гора - Шарган Витаси, прелази се висинска разлика од 300 метара.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SARGANSKA OSMICA MOKRA GORA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.857.064 посета
Тренутно на сајту: 345 посетилац(a)