Голд гондолом за месец дана возиће се туристи, данас пуштена у пробни рад 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Голд гондолом за месец дана возиће се туристи, данас пуштена у пробни рад
Trenutno na sajtu: 442       |       Podeli:
19.08.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина - Голд гондола, туристички пројекат деценије на Златибору, за који је издвојено 13 милиона евра данас
Историјски дан за Златибор, фото: РИНА

је пуштена у пробну вожњу, преноси агенција РИНА.

„Пре пет година постављен је камен темељац и коначно смо завршили до сада највећи туристички пројекат на Златибору и у Србији. До краја септембра ће се овом Голд Гондола провозати и први посетиоци. Ово ће бити права атракција, која ће Златибор одвести корак даље на европској туристичкој мапи. Цене још увек нису дефинисане, али ћемо се трудити да оне буду доступне свим посетиоцима", рекла је директор ЈП "Голд Гондола", Бојана Божанић.

Бојана Божанић, директорка ЈП „Голд гондоле”

Голд гондола биће дуга девет километара и повезиваће центар Златибора са врхом Торник, а међустаница налази се на Рибничком језеру.

„Ова инвестиција од великог је значаја за цео овај крај. Током реализације овог пројекта имали смо бројне административне проблеме, али успели смо да се изборимо са свим тим. Сада имамо пројекат изграђен из средстава које је издвојила локална самоуправа и поносни смо на то", изјавио је председник општине Чајетина, Милан Стаматовић.

Титулу најдуже панорамске гондоле на свету носи златиборска Голд гондола, дужине скоро 9000 метара, на 36 конзолних носача пружиће се 55 кабина, капацитета 10 путника по кабини.

Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић

Укупан капацитет гондоле, за сада, је 600 путника по сату. Вожња гондолом пружиће импресивних 25 минута са невероватним погледом на живописне пејзаже Златибора.

Са почетном станицом у центру Златибора, преко Рибничког језера, до врха Торник, златиборска гондола ће понудити скијашима, излетницима, авантуристима и свим заинтересованим незабораван поглед на Златибор.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zlatibor cjaetina gold gondola

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.354.163 посета
Тренутно на сајту: 442 посетилац(a)