Одложен 25. Југословенски позоришни фестивал – Без превода 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Одложен 25. Југословенски позоришни фестивал – Без превода
Trenutno na sajtu: 391       |       Podeli:
03.11.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - Југословенски позоришни фестивал – Без превода, у многоме је допринео на промоцији

Ужица и учинио да и након распада бивше државе настави своју мисију неговања заједничког културног наслеђа.

Захваљујући овом фестивалу и позоришту, који ове године обележавају два велика јубилеја, Ужице је убележенo на најважнијим културним мапама ових простора.

Фестивал основан пре четврт века довео је најзначајније уметнике у град на Ђетињи. Тиме је доприносио јачању културних капацитета Ужица, не допуштајући да се урбани идентитет губи. Подижући културне навике становништва, свакако је најзначајнија културна манифестација и непроцењиво благо на које је овај град поносан.

„Ове године сви смо са великом жељом и зебњом очекивали његово 25. јубиларно издање, селектори су пажљиво направили и ове године одговорну и промишљену селекцију, све је било спремно, али са опрезом и свакодневним праћењем епидемиолошке ситуације. Желели смо да верујемо, до последњег тренутка, да ће 25. Југословенски позоришни фестивал – Без превода бити реализован у свом редовном термину. Одбијали смо да га организујемо само да би га реализовали и тако га учинили доступним само за пар десетина грађана", казала је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Она је истакла да је овај Фестивал увек изазивао велико интересовање Ужичана и подсетила да је претходних фестивала интересовање грађана било толико да је позоришна сала од 680 седишта била мала.

„Као одговорни и свесни ситуације у којој се налазимо не желимо да излажемо ни грађане ни уметнике ризику у тренутку када број оболелих од COVIDA– 19 поново расте", казала је Раковић Радивојевић и додала да је до одлагања 25. Југословенског позоришног фестивала – Без превода, дошло због ширења броја заражених вирусом корона, те да је на препоруку кризног штаба и Завода за јавно здравље из Ужица, Фестивалски одбор донео одлуку да се фестивал одложи.

Према њеним речима 25. Југословенски позоришни фестивал – Без превода, биће одржан у првој половини 2021. године када епидемиолошка ситуација буде повољнија, а да су очекивања да ће 26. ЈПФ – Без превода бити одржан наредне године у свом редовном термину.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice festival pozoriste odlaganje Jugoslovenski pozorisni festival Bez prevoda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.461.158 посета
Тренутно на сајту: 392 посетилац(a)