Вакцине против канцера и болести срца спремне до краја деценије? 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Вакцине против канцера и болести срца спремне до краја деценије?
Trenutno na sajtu: 670       |       Podeli:
08.04.2023 | 0 коментар(а)



Милиони живота могли би да буду спасени револуционарним сетом нових вакцина за широку



лепезу болести, укључујући и канцер, навели су експерти. Водећа фармацеутска компанија је сигурна да ће вакцине против канцера, кардиоваскуларних, аутоимуних, али и других болести, бити спремна до 2030. године, преноси Гуардиан.

Студије „много обећавају”, а истраживачи наводе да је за прогрес који је раније трајао 15 година, сада потребно 12 до 18 месецци, захваљујући успеху вакцине против ковида.

Др Пол Бартон, из „Модерне”, верује да ће његова компанија моћи да понуди терапију за „све врсте болести” већ за пет година. Компанија која је креирала, како се наводи, водећу вакцину против корона вируса, развија вакцине против канцера који циљају различите врсте тумора.

„Имаћемо ту вакцину и она ће бити високо ефектна и спасиће много стотина хиљада, ако не и милионе живота. Мислим да ћемо људима широм света моћи да понудимо персонализовану канцер вакцину против различитих типова тумора”, каже Бартон.

Према његовим речима, бројне респираторне инфекције моћи ће да покрива само једна ињекција, па ће тако рањиве категорије људи моћи да буду заштићене од ковида, грипа и респираторних вируса, док ће мРНК технологијом моћи да се лече ретке болести за које тренутно нема лека. Терапије базиране на мРНК технологији раде тако што уче ћелије како да направе протеин који иницира имунолошки одговор тела против болести.

„Мислим да ћемо имати терапије засноване на мРНК технологији за ретке болести за које није било лека и мислим да ћемо за 10 година живети у свету где ћемо моћи да идентификујемо генетски узрок болести и, релативно једноставно, ’едитовати’ то, поправити га користећи мРНК технологију”, каже он.

Али, научници упозоравају да ће убрзани прогрес из претходне три године пропасти ако се ниво инвестиција не буде одржавао.

„Претходних месеци смо научили да, ако смо икад мислили да је мРНК само за инфективне болести, или само за ковид, докази показују да то апсолутно није случај. Може да се користи за разне врсте болести, канцер, кардиоваскуларне, аутоимуне, ретке болести. Имамо студије у свим овим областима и све оне много обећавају”.


Телеграф / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VAKCINE KANCER SRCE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.103.851 посета
Тренутно на сајту: 671 посетилац(a)