Sve je spremno za „Carske i Tanaskove dane” na Ljubić brdu: vitezovi prodefilovali centrom grada na Moravi 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Sve je spremno za „Carske i Tanaskove dane” na Ljubić brdu: vitezovi prodefilovali centrom grada na Moravi
Trenutno na sajtu: 316       |       Podeli:
19.06.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - U okviru Nacionalne prestonice kulture 2023. u gradu Čačku održaće se još jedna manifestacija

"Tanaskovi i Carski dan" na brdu Ljubiću 23. i 24. juna koja će posvedočiti tome da Čačani ne zaboravljaju svoje junake, hrabre vitezove, ali i borce iz Prvog i Drugog srpskog ustanka.

Foto: Jovan Nikolić

"Mnogi sadržaja, mnogo divnih umenika, istoričara, najvećih istoričara koje trenutno imamo, dramskih glumaca od Ljube Tadića, višeboj. Sjajni vitezovi pokušaće mlađim generacijama da dočaraju kako se nekad bojevalo za slobodu, ali i koncert Bilje Krstić koji će se održati 24. juna. Po prvi put direktni potomci Tanaska Rajića velikog junaka iz Stragara koji je sahranjen na Brdu Ljubiću će se okupiti i mnogi od njih i upoznati. Iz Srbije ali i iz čitavog sveta okupiće se 46 potomaka, po prvi put videće gde je sahranjen njihov predak i koliko važna ličnost za čitavo srpstvo", rekao je za GZS Milun Todorović gradonačelnik grada Čačka.

Milun Todorović gradonačelnik grada Čačka,  Foto: GZS

Manifestacija „Carski i Tanaskovi dani” samo je jedan deo bogatog programa u okviru Nacionalne prestonice kulture 2023. koji će se održati do kraja kalendarske godine, a u kojoj će moći da uživaju posetioci svih generacija.

 

Foto: Jovan Nikolić

"Zaista jedna značajna manifestacija novog karaktera kulturno istorijska manifestacija koja će zaista privući pažnju kako naših sugrađana, tako i ostalih posetilaca koji odluče da posete grad Čačak. Izmedju ostalog to i nije jedina manifestacija koja će se odvijati u junu mesecu. Od 21. do 28. gotovo neprekidno svaki dan se održavaju programi u gradu Čačku kako na Gradskom trgu tako i na amfiteatru u Ovčar Banji", rekao je Vojin Jakovljević direktor TO grada Čačka.

Vojin Jakovljević direktor TO grada Čačka,  Foto: GZS

Foto: Jovan Nikolić

Foto: Jovan Nikolić

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


defile cacak vitezovi tanaskovi dani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.484.772 посета
Тренутно на сајту: 317 посетилац(a)