СДП Србије на конференцији СПД Немачке и Партије Европских Социјалиста у Берлину 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
СДП Србије на конференцији СПД Немачке и Партије Европских Социјалиста у Берлину
Trenutno na sajtu: 598       |       Podeli:
08.12.2019 | 0 коментар(а)



Социјалдемократкиње Расима Љајића, Тања Матић потпредседница СДПС-а и Јасмина Каранац народна посланица те странке

у Скупштини Србије, су на позив СДП Немачке учествовале на Међународној конференцији на којој су представници социјалдемократских партија разговарали о будућности Европе и улози социјалдемократских партија у креирању бољег и хуманијег друштва.

У сусрет Конгресу СПД-а социјалдемократе из целог света састале су се у Берлину у цувеном Вили Брант Хаусу . На Међународној конференцији чији су организатори били Партија Европских Социјалиста И немачка странка СПД истакнута је потреба за јачањем међународне мреже социјалдемократа.

Јасмина Каранац и Сергеј Станишев, фото: СДПС

Председник ПЕС-а Сергеј Станишев поручио је да је међународна сарадња кључна за решавање изазова са којима се читав свет суочава.

“Имамо колективну дужност да превазиђемо пораст мржње и популизма у Европи и другде и морамо се борити против климатске кризе. Кроз солидарност једни са другима , снагом наших заједничких напора, можемо водити Европу и свет ка праведнијој и одрживој будућности”, нагласио је Станишев.

На Међународној конференцији која промовише заједничко деловање европских социјалдемократских, социјалистицких, демократских и радничких партија и јача њихову сарадњу широм света говорио је и Норберт Валтер-Борјанс новоименовани председавајући СПД, затим Катарина Барлеи потпредседница Европског парламента као и Хајко Мас министар спољних послова Немачке.

Председник ПЕС-а честитао је новоизабраним коопредседницима СПД-а Норберту Валтеру-Борјансу и Саскии Ескен.

“ СПД је увек био у центру медјународне прогресивне сарадње И веселимо се што ћемо сарађивати на јачању ових веза. Заједно ћемо се борити за напреднију одрживу и слободну Европу”

Представнице Социјалдемократске пертије Србије, Тања Матић и Јасмина Каранац честитале су Норберту Валтеру Борјану избор на чело СПД-а и имале су низ билатералних сусрета са колегама из региона, председником ПЕС-а, потпредседницим Европског Парламента.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


berlin sdps evropa

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.079.625 посета
Тренутно на сајту: 599 посетилац(a)