У Ужицу 700 домаћинстава прешло на гас или пелет 


Sunčan i topao poslednji dan aprila             

 
У Ужицу 700 домаћинстава прешло на гас или пелет
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
11.10.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - Министарка заштите животне средине Ирена Вујевић посетила је данас у Ужицу породицу Филиповић

која је уз субвенцију тог министарства заменила котао у свом домаћинству и обишла нове котларнице на гас у спортској дворани „Велики Парк".

„Постоји сет мера у нашој борби за здрав и чистији ваздух, а Ужице је показало своју одговорност према грађанима, изузетно је било активно ка министарству, имало спремне пројекте и зато данас можемо да видимо резултате. У претходне две године је замена котларница у инвидуалним домаћинствима имала одзива, људи су овде очигледно еколошки одговорни, јер је 700 домаћинстава прешло на котларнице на гас или пелет", казала је Вујовић.

Она је навела да се министарство на томе неће зауставити, већ да ће конкурсе за енергетску ефикасност организовати и следеће године.

„Трајно ћемо решити и управљање чврстим отпадом, проширићемно касету на Регионалној депонији „Дубоко”, одобрена су средства из кредитне линије, страни консултанти раде на документацији како би у што краћем периоду пустили тендере за извођаче радова”, додала је Вујовић.

„Ужице је пример добре сарадње града и министарства, има пуно пројеката, али је и град са пуно еколошких проблема и зато смо морали да се ухватимо у коштац с њим”, казала је Вујовић додајући да ће се наставити и пројекат пошумљавања од новембра, у оквиру ког је до сада засађено 5.000 стабала.

Градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић навела је да је министарство екологије и заштите животне средине само у току ове године за локалну самоуправу определио 45 милиона динара, од тога 30 милиона за замену индивидуалних ложишта, 7,5 милиона динара за гасни генератор у спортској хали „Велики Парк”, гасна котларница је урађена у вртићу „Бамби”, а реконструисана је и трим стаза на Тари.

„Надам се да ћемо убрзо кренути и у реалзиацију пројекта примарне селекције где је набављена опрема и возило и да ћемо имати и даље подршку у решавању проблема недостајуће канализационе мреже”, казала је Раковић Радивојевић.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.677.631 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)