Пролеће стиже у суботу 20. марта у 10 сати, летње рачунање времена од 28. марта 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Пролеће стиже у суботу 20. марта у 10 сати, летње рачунање времена од 28. марта
Trenutno na sajtu: 266       |       Podeli:
19.03.2021 | 0 коментар(а)



Пролеће на северној Земљиној полулопти почиње у суботу, 20. марта у 10 часова и 37 минута,
Илустрација, фото: ГЗС

саопштило је данас Астрономског друштва „Руђер Бошковић“. У исто време за становнике на јужној Земљиној полулопти почиње јесен.

И следећих пет година пролеће ће нам долазити 20. марта али ће трајати до 20. или 21. јуна. Ове године, пролеће траје до 21. јуна до пет часова и 32 минута, тј. 92 дана, 17 сати и 54 минута.

На дан почетка пролећа Сунце у Београду излази у пет часова и 40 минута, а залази у 17 часова и 50 минута, што значи да ће обданица трајати 12 сати и 10 минута, а ноћ 11 часова и 50 минута.

По најавама метеоролога очекују се натпросечне температуре до краја марта, током априла и маја. Током пролећа очекује се топло време, али интензивне кише и поплаве претиће Балканском полуострву.

Што се тиче летњег рачунања времена, поред свих ранијих најава, ситуација је следећа – у ноћи између суботе и недеље, 28. марта 2021, почиње летње рачунање времена померањем за један час унапред – са два сата на три сата.

Иначе, на дан пролећне равнодневице обданица и ноћ нису једнаке дужине, јер Земља поседује атмосферу, која привидно уздиже сунце изнад хоризонта, објашњавају у Астрономском друштву „Руђер Бошковић“.

 

Танјуг / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prolece letnje vreme sat promena

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.825.604 посета
Тренутно на сајту: 267 посетилац(a)