Успешна година за Златиборски Еко Аграр 


Radmilo Mišović - Srbija je u opasnosti, Čačak na prekretnici, ne smemo dozvoliti da ga vrate nazad neodgovorni politikanti              U Srbiji danas promenljivo oblačno i vetrovito, sa temperaturama do 24              Održana tribina naprednjaka u Donjoj Trepči             

 
Успешна година за Златиборски Еко Аграр
Trenutno na sajtu: 258       |       Podeli:
07.09.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина - Сумирајући резултате рада у протеклој години, директор Златиборског еко аграра Марко Марић каже да је период од марта 2020.
Успешна година за Златиборски Еко Аграр, Фото: ГЗС

до данас био изузетно турбулентан, али успешан. Успеси који су постигнути запажени су у свим аспектима, а посебно у области субвенција за пољопривреду.

Нема сумње да се пандемија корона вируса одразила и на локални сектор пољопривреде, како на рад пољопривредника, тако и на пословање „Златиборског Еко аграра“, с тим да су нежељени ефекти успешно санирани. Према речима директора овог предузећа, Марка Марић, евидентно је да су пољопривредници златиборског краја осетили последице, али уз велику подршку „Еко аграра“ и Општине Чајетина, успели су да то у великој мери превазиђу.

„Као и у свим другим делатностима и свим другим предузећима, на нивоу државе а и локално, тако смо и ми осетили последице Ковида-19, како на крају прошле тако и на почетку ове године. Лето је прошло како треба и оно што је био план ми смо то и реализовали у складу са нашим очекивањима. У наредном периоду очекујмо потврдну информацију од стране Министарства пољопривреде како би се крајем септембра расписао још један круг по свих шест тачака наше подршке, тако да наше мештане очекује још један јавни позив који ће бити реализован до половине новембра“, каже Марко Марић, директор ПД „Златиборски Еко Аграр“.

ПД „Златиборски Еко Аграр“ је у претходним данима наступао на 17. Сајму пољопривреде у Крагујевцу и потрудио се да на најбољи могући начин представи локалне произвођаче.

„Управо је јуче завршен пољопривредни Сајам у Крагујевцу. То је највећа смотра те врсте у централном делу Србије а друга по величини код нас после Новосадског сајма, где је „Еко аграр“ наступао четири дана колико је заправо Сајам и трајао, начелно са „Нашом Златком“ а онда и са осталим произвођачима. Утисци су веома добри, битно је да смо задовољни и ми и произвођачи“, наглашава Марић.

Велики понос „Еко аграра“ је млекара „Наша Златка“ која успешно послује скоро четири године. У протеклом месецу, односно за задњи обрачунски период повећана је откупна цена млека а на јесен се очекује и проширење асортимана производа тако да ће дневни капацитет млекаре бити 2000 литара. Додатни подстицај свему јесте и недавно добијање жига квалитета „Добро са Златибора“.

„Што се тиче нашег ангажовања то је прилично приведено крају. Сада је на произвођачима који желе да буду корисници, да се ангажују и да неким додатним улагањима стигну до жига. За сада, поносни власници жига су млекара „Наша Златка“ из Криве Реке и „Биљана Крин“ из Рожанства. Ја се надам да ће то ићи у жељеном правцу и да ћемо у следећем месецу наградити жигом још четири-пет газдинстава“.

 

 

 

Општина Чајетина / ГЗС




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.189.699 посета
Тренутно на сајту: 259 посетилац(a)